Gelin ve damatlar, düğün salonlarına çeşitli halk oyunları eşliğinde giriş yapmayı tercih ediyor ve bu konuda profesyonel ekiplerin yardımını alıyor.

Büyük Medeniyetlerin Adalet ve Özgürlük Dengesini Kurabilmesinin Önemi Büyük Medeniyetlerin Adalet ve Özgürlük Dengesini Kurabilmesinin Önemi

Son dönemde, Kumluca'da halk oyunları düğünlerin vazgeçilmezi olmaya başladı. Düğünlerde salonlara halk oyunları figürleriyle giriş yapmak isteyen çiftler, bu konuda profesyonel ekiplerle çalışarak hayallerini gerçekleştirme fırsatı buluyor. Özellikle Teke ve Ege yöresine ait halk oyunları çiftler tarafından en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Halk oyunları ekibinin kurucusu Alperen Töre (21), “Düğünlerde halk oyunlarının yaygınlık kazanmaya başladığını gözlemliyoruz. Daha önce böyle bir talep yoktu; fakat çiftler düğünlerde gördükçe bu gelenek yaygınlaşmaya başladı. 13 yaşında başladığım bu alanda 8 yıldır çalışıyorum. Şu anda ek gelir olarak yapıyorum ama bunu ana meslek haline getirmek istiyorum. Düğünlerde genellikle Ege ve Teke yöresi oyunlarını sergiliyoruz” dedi.

Düğününde halk oyunu oynayan Rabia Öncel, “Türkçe öğretmeniyim ve kültürümüzü düğünümde yansıtmak istedim. Küçüklüğümden beri zeybek oyunu ile salona girmeyi hayal etmiştim. Eşimle bu fikri paylaştım ve o da kabul etti. Zeybek, bizim kültürümüzün önemli bir parçası ve bu kültürü düğünümüzde yaşatmak istedim” şeklinde konuştu.

Damat polis memuru Tolga Öncel ise, “Eşim halk oyunları oynamayı önerdi. Önceden düğünlerde gördüğümde pek dikkatimi çekmemişti ama düğünümüzde böyle bir etkinlik yapmak istedik. Kültürümüzü yaşatmak açısından bu etkinlik çok güzel oldu ve memnun kaldık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA