Tokat Karşıyaka GOP Merkez Cami Mehmet Emin Saraç Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Hafızlık Yarışması Bölge Finaline, Tokat, Amasya, Ordu, Rize, Samsun, Giresun, Trabzon, Kastamonu, Karabük ve Zonguldak'tan Kur’an kursu öğrencileri katıldı.

Hafızlık Karadeniz Bölge Finali, Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz'ın başkanlığında, Tokat İl Müftülük Vaizi İlhan Çakır ve Zile İlçe Müftülüğü Vaizi Önder Arık değerlendirme komisyonunda görev aldılar.

Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı konuşmasında ; "Hafızlıkta bu heyecanın ne olduğunu ancak hafız olanlar bilir. Burada bu kadar insanın huzurunda bu genç kardeşlerimizin 6236 ayetten her birisini okumaları aslında hepsinin birinci olmalarının kanıtıdır. Tüm hafız ve hafizelerimize muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

Komisyon başkanı İbrahim Yılmaz, yarışma hakkında bilgiler verdikten sonra şunları söyledi: "Rabbimiz, bu yarışmanın en güzel şekilde değerlendirmesini yapmayı bizlere nasip eylesin. Bizler, çocuklarımızın, onlara emek veren hocalarımızın çektiği zorlukları biliyoruz. Dolayısıyla bu sorumluluğu ve hissiyatı üzerimizde taşıyacağız ve elimizden geldiği en güzel şekilde yavrularımızın sıralamasını yapmaya çalışacağız. Aslında işin özü şudur; bu yavrularımız ilk önce kendi kurslarında, sonra ilçe ve illerinde birinci oldular. Bu yavrularımızın çok iyi birer hafız ve hafıze olduğuna işarettir. Bizim burada yapacağımız ise işin mevzuat kısmını tamamlayabilmektir. Hafızlarımızın hepsi çok iyidir, sadece aralarındaki küçük farkları tespit ederek Türkiye Finalinde yarışmak üzere sıralama yapacağız. Bizim işimiz zordur, çünkü burada resmi komisyonumuzun yanı sıra hocalarımızdan bir komisyon olduğunu biliyorum. Öğrencilerimizin kendi aralarında da bir komisyon yaptıklarını biliyorum. Gelen misafirlerimizin kendi aralarında bir değerlendirme yapacaklarını biliyorum. Tüm bu hassasiyetlerimizde, inşallah en güzeli ve tüm komisyonların ittifak edeceği şekilde değerlendirme yapmaya gayret edeceğimizi belirtmek istiyorum. Yavrularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Değerli hafız ve hafize yavrularımız, Kur'an-ı Kerim öğrenmek, milletimizin asırlardır süregelen bir geleneğidir. Müslümanlığı seçtiğimizden beri Kur'an'ın taşınması için emek sarf etmişizdir. Bu geleneğin temelinde hafızlık yatmaktadır, ki bu önemli husustur. Yavrularımız Hafızlık sayesinde büyük bir hazineyi kazanmışlardır. İnşallah ömürleri boyunca bu kıymetli hazineleri layıkıyla taşıma fırsatını bulurlar. Değerli yavrularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Hanımlar kategorisinde

Olan hafızemiz : Elanur Erbay (Trabzon)

Olan hafızemiz : Esmanur Çelik (Tokat)

Olan hafızemiz : Gülsüm Kul (Amasya)

Erkekler kategorisinde

Olan hafızımız : Tarık Ömer Güvercin (Trabzon)

Olan hafızımız : Kamil Arzu (Amasya)

Olan hafızımız : Muhammet Ali Sarıkaş (Kastamonu)

Hafızlık yarışmasına katılan tüm öğrencilere Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, İl Müftüsü Esat Yapıcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir tarafından hediyelerinin verilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi. Ayrıca Evrensel Hafızlar Derneği Tokat Şubesi tarafından tüm öğrencilere hediye kartı verildi.

Osmaniye'de Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali Coşkusu Osmaniye'de Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali Coşkusu