Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren Fen ve Sosyal Bilimler Programı Uygulayan Proje Okulu oldu.

Diyarbakır’da Kayıp Çoban İçin Arama Çalışması Başlatıldı Diyarbakır’da Kayıp Çoban İçin Arama Çalışması Başlatıldı

Millî Eğitim Bakanlığı 5 Nisan 2021 tarihinde 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınav başvuru ve uygulama kılavuzunu açıkladı. Kılavuzda listesi ve kontenjanları verilen merkezî sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezî sınavla ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi de kılavuzda proje okulu olarak yer aldı. Konuyla ilgili bilgi veren okul müdürü Durmuş Sezgin “Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesinin geçmişten bugüne değin mesleki uygulama ve yarışmalar, akademik çalışmalar, üst öğrenime öğrenci yerleştirme, sosyal ve kültürel faaliyetler, fiziki donanımı, Tübitak proje çalışmaları, güçlü ve dinamik öğretmen kadrosu, kadim kültürü ile proje okulu olmayı fazlasıyla hak ettiğini söyledi. Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak öğrencilerimiz okulumuzda matematik (6), fizik (4), biyoloji (4), kimya (4), Türk dili ve edebiyatı (5+3), coğrafya (4), tarih (4), felsefe (2), yabancı dil (5) vb genel kültür derslerinin yanında Arapça (4), Kur’an-ı Kerim (4) ve temel İslamî ilim derslerini okuyacaklardır. Anadolu ve Fen liselerinde hangi dersler var ise o derslerin aynısı okulumuzda da okutulmaktadır, okutulacaktır” dedi. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün proje okulları arasında Fen ve Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar, Mûsikî ve Spor Programı, Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Eğitimi, Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri vb program uygulayan okullar bulunduğunu ifade eden Sezgin “ Okulumuz Fen ve Sosyal Bilimler Programı Uygulayan Proje Okulu olarak 2021-2022 eğitim öğretim yılında Lise Giriş Sınavı sonucuna göre öğrenci alacaktır. Bu yıl belirlenen proje okulu kontenjanımız 30 ’dur. İlçemize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun. Proje okulu olmamızda desteklerini esirgemeyen İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Bekir Aslan’a; İl Millî Eğitim Müdürümüz Murat Küçükali’ye, Okul Aile Birliği Başkanımız Mustafa Şahin’e ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilişim