BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş, BMC Savunma Genel Müdürü Mehmet Karaaslan ile BMC Power Genel Müdürü Mustafa Kaval, Sakarya'da düzenledikleri basın toplantısında, Altay tankı başta olmak üzere şirket bünyesinde yürütülen diğer projelere ilişkin açıklama yaptı. BMC Üst Yöneticisi Yalçıntaş, burada üretilen Altay tankı başta olmak üzere yerli ve milli motorlar ile diğer tüm araçların fikri mülkiyet hakkının devlete ait olduğunu belirterek, "Bu tesislerdeki her türlü üretim ve satış devletimizin izniyle yapılmaktadır. BMC Savunma şirketimizin hizmet amacı, TSK'nın daha ileriye gitmesi ve daha güçlü olmasıdır" dedi.

Yalçıntaş, üretimde son aşamaya gelen 2 adet Altay tankını nisan ayının sonunda test için TSK'ya teslim edeceklerini belirterek, ayrıca Ankara’da bulunan bir organize sanayi bölgesinden de yeni fabrika için yer satın aldıklarını ve Altay'ın seri üretimini burada gerçekleştireceklerini söyledi.

'SERİ ÜRETİM 2026'DA'

BMC Savunma Genel Müdürü Mehmet Karaaslan da Altay tankıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaaslan, yurt dışından tedarik edilmesi öngörülen motor ve transmisyon gibi alt sistemlerin, ihracat izinleri sebebiyle teslim alınamadığını ve bu nedenle projenin geciktiğini ama bu gecikme vesilesiyle tamamen farklı yeni Altay tankı geliştirildiğini söyledi.

BMC Power Genel Müdürü Mustafa Kaval ise, 2026 yılı ikinci yarısından itibaren yeni Altay'ların seri üretime geçmesini hedeflediklerini ifade etti.

Taksi Şoförünü Darbeden Otomobil Sürücüsü Yakalandı Taksi Şoförünü Darbeden Otomobil Sürücüsü Yakalandı

Editör: TE Bilişim