Erbaa’ya 52 km uzaklıkta olan Gökal Kasabasının ilçe olabilmesi için Tokat Milletvekili Yücel Bulut kanun teklifi verdi.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut’un sunduğu gerekçede” Anayasa'nın Merkezi yönetimi düzenleyen 126. Maddesinde, Türkiye'nin, merkezi idare kuruluşu bakımından, coğrafya durumuna, ekonomik şartlara ve kamu hizmetlerinin gereklerine göre, illere; illerin de diğer kademeli bölümlere ayrılacağı belirtilmiştir. Bu hükmün işlerliğini sağlayan 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun birinci ve ikinci maddeleri hükmü, Anayasaya benzer düzenleme ile ilçelerin kuruluş esas ve usullerini ifade etmektedir.

Birimin mevcut yapısı ve sürekli büyümesiyle birlikte kamu hizmetlerinin sunumunda aksamaların meydana gelmesi, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hizmetlerden hak ettiği ölçüde yararlanamaması, hizmetlerin verimli sunulamaması, gelişen yerin kasaba olarak idaresinin zorlaşması, zamanla meydana gelen gelişme ve değişimler, nüfusun artışı ve yoğunluğu, nüfus yoğunluğuna göre idarenin yeniden düzenlenme ihtiyacı, birimin büyümesi nedeniyle ulaşım hizmetlerinin sunulmasının zorlaşması, daha kolay ve kaliteli hizmet alabilmek için birimin ilçe olması zorunluluk arz etmektedir.

Tokat’ta Evinin Bahçesindeki Tel Örgüye Sıkışan Kirpiyi Kürekle Kurtardı! Tokat’ta Evinin Bahçesindeki Tel Örgüye Sıkışan Kirpiyi Kürekle Kurtardı!

Gökal Kasabası Tokat II Merkezine 145 km, Erbaa İlçesine grup yolu ile 52 km. uzaklıkta bulunmaktadır, etrafı sarp dağlar ile çevrili olan Gökal Kasabasının çevresindeki köylere kış aylarında kamu hizmeti götürmede ve burada yaşayan vatandaşlarımızın kamu hizmetine erişiminde zorluklar yaşanmaktadır.

Tokat, Samsun ve Ordu İllerine sınırı olan Gökal Kasabasının İlçe olması durumunda, merkez ile birlikte 20 (sınırımızda komşumuz olan Ordu İli Akkuş İlçesine bağlı 3 adet köy ile birlikte) yerleşim yerinde bulunan vatandaşlarımıza kamu hizmetlerinin götürülmesi daha verimli ve etkin hale gelecek, Kasabanın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesine de katkı sağlayacaktır.

Bu sebepler dolayısıyla Tokat İli Gökal Kasabası'nın ilçe olması öngörülmüş ve Tokat İl'ine bağlı Gökal adıyla bir ilçe kurulmasına ilişkin kanun teklifi hazırlanmıştır”
Tokat Milletvekili Bulut kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise“
Kasabamızın coğrafi ve ekonomik şartları da dikkate alınarak GÖKAL Belde merkezi esas alınarak GÖKAL adıyla yeni bir ilçe kurulması hakkında kanun teklifimizi TBMM Başkanlığına arz ettik. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.