Niksar’ın Kültürel Mirası Gençlerle Buluştu

Gezi kapsamında ilçedeki çeşitli tarihi ve turistik noktaları ziyaret eden öğrenciler, Niksar’ın geçmişten günümüze uzanan kültürel mirasını rehberler eşliğinde keşfetti. Etkinlik, gençlerin mesleki vizyonlarını geliştirmeleri açısından önemli bir deneyim sundu.

Başkan Tepebaşı: “Sizler Niksar’ın Turizm Elçilerisiniz”

Program çerçevesinde Niksar Belediye Başkanı Semih Tepebaşı, öğrencileri makamında ağırladı. Başkan Tepebaşı, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Niksar, tarihi ve kültürel anlamda eşsiz bir mirasa sahip. Siz gençler, bu değerleri tanıyarak gelecekte ülkemizin tanıtımında önemli roller üstleneceksiniz. Artık sizler, Niksar’ın gönüllü turizm elçilerisiniz.”

Kentpark’ta Dostluk Sofrası

Niksar’ın Tarihi Dokusu ODTÜ’lü Öğrencilerle Keşfediliyor
Niksar’ın Tarihi Dokusu ODTÜ’lü Öğrencilerle Keşfediliyor
İçeriği Görüntüle

Gün sonunda Kentpark’ta düzenlenen akşam yemeği organizasyonu, öğrenci ve yetkililerin bir araya gelerek sohbet ettiği keyifli bir buluşma ile tamamlandı. Samimi atmosferde gerçekleşen yemek, hem sosyal etkileşim hem de misafirperverliğin bir göstergesi oldu.

Niksar Belediyesi’nden Gençliğe ve Turizme Destek

Niksar Belediyesi yetkilileri, ilçenin tanıtımı, gençlerin eğitimi ve turizme katkı sağlayacak projelere desteklerinin süreceğini vurguladı. Kültür, eğitim ve turizm odaklı çalışmaların ilerleyen süreçte artarak devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: Bülten