Erbaa Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘’Ziraat Bankası Şube Müdürümüze ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni destek paketi hakkında bilgi verdiler. Bu destek paketinde 10 yıl vadeli, 2 yıl ödemesiz 500.000 Türk lirası faizsiz kredi imkanı sunulmuştur.  Destekten yararlanma şartları; 18 yaşından büyük, asgari 8 yıllık ilk öğretim eğitimini tamamlamış olmak kaydıyla üretim/yatırım konusuyla ilgili mesleki eğitim/kurs/seminere katılıp başarı ile tamamlamış kadınlar, 18-41 yaş aralığındaki Ziraat/Veteriner fakültesi, tarımla ilgili yüksekokul/lise mezunu olmak veya üretim/yatırım konusuyla ilgili mesleki eğitim/kurs/seminere katılıp başarı ile tamamlamış lise mezunu olan genç çiftçiler, 2 yıl anapara geri ödemesiz, 10 yıl vadeli 500 bin lira yatırım veya işletme kredisi kullanabilecek.

ÜRETİM/YATIRIM YAPILABİLECEK ALANLAR

-Besicilik(büyükbaş/küçükbaş)

-Arıcılık

-Et tavukçuluğu (broiler)

-Serada sebze üretimi

-Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği

-Krediye konu edilebilecek harcamalar/Giderler

-Canlı hayvan alımı

-Basit sera yapımına yönelik inşai harcamalar

-Faaliyet konusuyla ilgili makine ekipman alımı (traktör hariç)

Tügva Erbaa'da  1000’i Aşkın Öğrenciye Ulaştı Tügva Erbaa'da 1000’i Aşkın Öğrenciye Ulaştı

-Kiralık işletmeler için kira ücreti

-Faaliyet konusuyla ilgili işletme giderleri

-Sigorta primi: TARSİM sigortalarında Banka acente komisyonlarında %50 indirim yapılacak

-Teminat: Ana teminat krediyle edinilen varlıkların (hayvan, makine, vs.) rehni olacak. İşlem bazında bunun yeterli olmaması durumunda Banka uygulaması kapsamında diğer teminatlar alınabilecek..

Üst limit 500.000 TL, 2 yıla kadar ana para ödemesiz 10 yıl vade ve faizi %100 devlet destekli, yatırım kredileri için %10 öz kaynak gerekiyor’’ dedi.

Editör: TE Bilişim