İddiaya göre 18 yaşından küçük 3 çocuk, önce gece saatlerinde iş yerine girerek kasadaki parayı aldı; haftalar sonra ise bu kez mağaza önündeki ürünleri çaldı. Her iki olay da güvenlik kameralarına yansıdı.
İlk hırsızlık, 8 Şubat’ta saat 02.00 sıralarında Şemsipaşa Mahallesi Küçükköy Caddesi üzerindeki mağazada meydana geldi. Gece yarısı iş yerinin önüne gelen 3 şüpheliden biri dışarıda gözcülük yaparken, diğer iki kişi camı zorlayarak içeri girdi. Şüphelilerden biri kasada bulunan bir miktar parayı alırken, diğerinin bazı ürünleri topladığı görüldü. Alarmın devreye girmesi üzerine paniğe kapılan şüpheliler hızla kaçtı.
İkinci olay ise 28 Şubat Cumartesi günü saat 18.00 sıralarında yaşandı. Bu kez sayıları 5 olan şüphelilerden 2’si mağaza içine girerek çalışanı oyaladı. O sırada dışarıda bulunan 3 kişi, askıda duran kıyafetleri montlarının içine saklayarak uzaklaştı. O anlar da iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. İhbar üzerine polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
Mağaza sahibi M.D, yaşananların kendilerini maddi zarardan çok manevi olarak etkilediğini belirtti. İlk olayda camın zorlanarak içeri girildiğini ve kasadaki para ile bazı ürünlerin çalındığını anlatan D., şüphelilerin genç yaşta olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Olay sonrası polise başvurduklarını ve sürecin takip edildiğini ifade etti.
İkinci hırsızlığın gündüz vakti ve daha kalabalık bir grupla gerçekleştiğini dile getiren D., iki kişinin içeride çalışanı meşgul ettiğini, diğerlerinin ise kapı önündeki ürünleri alarak kaçtığını belirtti. Her iki olayda da şüphelilerin 18 yaşından küçük olduğunun tespit edildiğini aktaran D., en büyük üzüntülerinin suça karışanların çocuk yaşta olması olduğunu vurguladı. Polis ekiplerinin soruşturması sürüyor.




