TOKAT ŞEHİR MÜZESİ’NDE ZİYARETÇİ DENEYİMİ ARAŞTIRILDI TOKAT ŞEHİR MÜZESİ’NDE ZİYARETÇİ DENEYİMİ ARAŞTIRILDI

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Şehitler Salonu'nda gerçekleşen panele Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Aldemir ile akademisyen, öğrenci ve davetliler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu açılış konuşmasında bugün gerçekleştirilen panelin Tokat’ın yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden biri olan Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa’nın vefatının 123. yıldönümü dolayısıyla düzenlendiğini belirtti. Bir ordu komutanı olarak sergilediği başarı, strateji ve tutumların pek çok dünya devleti tarafından ders olarak okutulduğunu ifade eden Rektörümüz, Paşanın şanlı adının şehrimizde ilkokullara, üniversiteye, bulvarlara, kışlalara verildiğini ve dünden bugüne zihinlerde hep canlı kaldığını söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘'Ben Gazi Osman Paşa'yı kendime rehber olarak seçtim. Felaket günlerinde Plevne Harbi'ni ve Osman Paşa'yı düşüneceğiz’’  sözlerine de yer veren Rektör Yılmaz: “Büyük Komutanımızı vefatının 123. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Düzenlenen panelde yer alan akademisyenlerimize başarılar dileyen Rektörümüz katılımlarından dolayı dinleyicilere de teşekkürlerini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.
Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Aykun, Gazi Osman Paşa’nın Tokat’ta başlayan yaşam öyküsünü ve ilk 43 yılını detayları ile aktardı. Doç. Dr. Yunus Emre Tekinsoy, Gazi Osman Paşa’nın komutanlığından, 93 Harbi ve nedenlerinden bahsederek Plevne Savunması hakkında açıklayıcı bilgilere yer verdi. Doç. Dr. Necati Çavdar ise Paşa’nın 93 harbi sonrasındaki esaret dönemi, siyasi yaşamı, hastalığı ve vefatının yer aldığı 22 yıllık süreci dinleyicilerle paylaştı.

142141231344112244112323131123411222