1942 yılında Ankara'da dünyaya gelen Barlas, meslek hayatına babası Cemil Sait Barlas'ın kurucusu olduğu Son Havadis gazetesiyle başladı. Türkiye'de Cumhuriyet, Resmî Gazete, Günaydın, Milliyet, Güneş, Tercüman, Hürriyet, Türkiye, Yeni Şafak, Zaman, Star, Akşam gibi kuruluşlarla çalışan Mehmet Barlas, son olarak Sabah Gazetesi'nin başyazarı olarak meslek hayatına devam ediyordu.

1968 yılından beri evli olan Canan Barlas-Mehmet Barlas çiftinin Cemil ve Ela adında iki çocuğu bulunmaktadır.

PAZAR GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Gazeteci Mehmet Barlas'ın cenazesi, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde, pazar günü öğle namazına müteakip düzenlenecek cenaze töreninin ardından Yeniköy Mezarlığı’na defnedilecek.

SİYASİLERDEN MEHMET BARLAS İÇİN TAZİYE MESAJLARI

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas'ın 81 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından birçok siyasi tarafından taziye mesajı yayınlandı.

BAKAN BOZDAĞ'DAN TAZİYE MESAJI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında, "Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas’ın vefatını teessürle öğrendim. Merhum Mehmet Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Sabah Gazetesi camiasına başsağlığı, sabır diliyorum. Rabbim, merhameti/ mağfireti ile muamele eylesin. Mekanı cennet olsun" dedi.

BAKAN KOCA'DAN TAZİYE MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında "Gazetecilik mesleğinin duayen isimlerinden Mehmet Barlas, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, okurlarına ve medya camiasına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında, "Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet Olsun" açıklamalarında bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında, "Basın dünyamızın duayen isimlerinden Sayın Mehmet Barlas’ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Rabbim rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve Turkuaz Medya grubuna taziyelerimi sunuyor ve sabırlar diliyorum" dedi.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN TAZİYE MESAJI

Balayı İçin Geldiği Kapadokya'da, Tarihi Kalede 3 Metreden Düşüp Ayağını Kırdı Balayı İçin Geldiği Kapadokya'da, Tarihi Kalede 3 Metreden Düşüp Ayağını Kırdı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı taziye mesajında, "Sabah Gazetesi Başyazarı Sayın Mehmet Barlas’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine, okurlarına, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN TAZİYE MESAJI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı taziye mesajında, "Basın dünyamızın usta isimlerinden Mehmet Barlas’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin... Değerli ailesine ve Turkuaz Medya grubuna başsağlığı diliyoruz" açıklamalarında bulundu.

YAKINLARI HASTANEYE GELDİ

Ölüm haberini alan oğlu Cemil Barlas, Okan Üniversitesi kurucularından Bekir Okan (üstte fotoğrafta) ve yakınları hastaneye geldi. Hastane çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bekir Okan, “Türkiye çok büyük bir entelektüel, iyi bir insanını kaybetti. Benim hem hemşerim hem de çok yakın dostum. Hem de Okan Üniversitesi'nin kuruluşundan beri mütevelli üyesiydi 25 yıldır. Çok üzgünüz. Artık çocuklarına Allah uzun ömürler versin ve de kendisi rahat uyusun. Ülkemizin büyük bir entelektüel kaybı.” dedi.