'Erbaa Altını' Günün İlk Işıklarında Bahçelerden Toplanmaya Başladı 'Erbaa Altını' Günün İlk Işıklarında Bahçelerden Toplanmaya Başladı

İstanbul’da para karşılığında fuhuş yaptırdığı belirlenen bir çeteye yönelik operasyon yapıldı. Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle, başlatılarak 3 ay boyunca teknik ve fiziki takip yapıldı. Gerekli hazırlıkların ardından İstanbul’da Pendik ve Tuzla ile Kocaeli, Kartepe ve Darıca’da önceden belirlenen 12 yerlerine operasyon yapılarak yakalandı. Baskınlarda fuhuş çetesinin yönetici kadrosunda yer alan biri kadın 12 şüpheli gözaltına alındı.

Baskınlarda, fuhuşa zorlanan yabancı uyruklu 9 kadın kurtarıldı. Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen şüphelilerin sorguları Ahlak Büro Amirliği'nde yapıldı. Şüphelilerin cep telefonları ve internet üzerinden kadın pazarladıkları, isteyen müşterilere otellere veya evlere kadın gönderdikleri belirlendi. Fuhuş çetesiyle birlikte bulunan 13 cep telefonu ile bir hafıza kartıyla ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi. İşlemleri tamamlanan şüpheliler, Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Şüphelilerden 9’u tutuklanıp 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı.