Yürütülen çalışma kapsamında, aralarında görüntülerde silahla ateş ettiği belirlenen 9 kişinin de bulunduğu toplam 14 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 10 Ekim tarihinde Bağarası Mahallesi’nde gerçekleştirilen bir düğünde havaya ateş açıldığına dair sosyal medya platformlarında yayımlanan görüntüler üzerine inceleme başlattı. Görüntüleri değerlendiren ekipler, düğün sırasında cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntüler üzerinden silahla ateş açan kişileri tespit etmek için çalışma yürüttü.
Polis ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda, görüntülerde havaya ateş ettiği belirlenen 9 kişinin kimliği tespit edildi. Soruşturmayı genişleten ekipler, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen diğer şüphelileri de belirledi. Düzenlenen operasyonlarda, Foça ve Aliağa ilçelerinde bulunan adreslere yönelik çalışma gerçekleştirildi.
Operasyonlar sonucunda, görüntülerde yer aldığı belirlenen 9 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise çeşitli türlerde silah ve mühimmat bulundu.
Adreslerdeki aramalarda ruhsatsız olduğu belirlenen 4 tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 1 pompalı tüfek ve 4 yivsiz av tüfeği ele geçirildi. Ayrıca aramalarda 159 tabanca fişeği, 10 tüfek kartuşu ile bir pala bulundu. Ele geçirilen silah ve mühimmatlara polis ekipleri tarafından el konuldu.
Foça ve Aliağa ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonların ardından gözaltına alınan 14 şüpheliyle ilgili işlemlerin sürdüğü bildirildi. Polis ekiplerinin, düğünde havaya ateş açılmasıyla ilgili olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla başlattığı çalışmanın devam ettiği belirtildi.





