Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların sonuçlarına dair şu bilgiler paylaşıldı: Saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 436, bunların içinde 91 çocuk ve 61 kadın bulunuyor. Ayrıca 2 bin 271 kişi de yaralandı, bunların arasında 244 çocuk ve 151 kadın bulunmaktadır.

“DÜNYA FİLİSTİN’E SIRTINI DÖNDÜĞÜ İÇİN BU DURUMDAYIZ”

Rusya’daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 60’ın Üzerinde Rusya’daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 60’ın Üzerinde

Filistin Dışişleri Bakanlığı ise İsrail'in Filistin halkını yıllardır esir tuttuğuna ve haklarını gasp ettiğine dikkat çekerek dünya toplumunun bu duruma sessiz kaldığını ifade etti. Açıklamada, Gazze Şeridi'nde yaşanan yıkımın ürkütücü olduğu vurgulanarak, İsrail'in uluslararası cezasızlıkla suçlandığı ve uluslararası ahlaka ve hukuk ilkelerine aykırı davrandığı belirtildi.

Ayrıca İsrail'in işgalci bir güç olarak Filistin halkını uzun bir süredir esir tuttuğu ve haklarını gasp ettiği vurgulanarak, dünya toplumunun bu soruna çözüm bulmada yetersiz kaldığına dikkat çekildi. İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarının insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtilerek, bu tür saldırıların durdurulması çağrısı yapıldı. Ayrıca, İsrail'in savunmasız sivil halkı hedef almasının kabul edilemez olduğu ve uluslararası insancıl hukukun gerekliliklerine uyulması gerektiği vurgulandı.