Şüpheliler arasında aktif görevde bulunan ve daha önce kamu görevinden ihraç edilen kişilerin de olduğu öğrenildi. İstanbul merkezli yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün emniyet mahrem yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalarda, farklı veri ve kayıtlar incelenerek şüphelilerin örgütle bağlantıları araştırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucunda İstanbul, Burdur ve Ordu’da belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.
Dijital Veriler ve Finansal Hareketler İncelendi
Soruşturma kapsamında ekipler, FETÖ/PDY’nin emniyet mahrem yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen kişilerin tespit edilmesi için kapsamlı inceleme gerçekleştirdi.
Çalışmalarda gizli tanıktan elde edilen dijital verilerin yanı sıra şüphelilerin banka hesap hareketleri, örgütle bağlantılı kurumlara yaptıkları para transferleri ve ardışık aranma kayıtları değerlendirildi.
Yapılan incelemelerde, bazı şüphelilerin Bank Asya hesaplarında belirli tarihlerde bakiye artışları olduğu belirlendi. Ayrıca örgütle bağlantılı kurumlara kurban, burs ve bağış adı altında para transferleri gerçekleştirildiğine ilişkin bulgular üzerinde duruldu.
Ardışık Aranma Kayıtları Mercek Altına Alındı
Soruşturma dosyasında, şüphelilere ait ankesörlü telefonlar üzerinden gerçekleştirilen aramalar ile ardışık aranma kayıtlarının da incelendiği belirtildi. Söz konusu kayıtların, örgütün gizli haberleşme yöntemi kapsamında değerlendirildiği aktarıldı.
Elde edilen bulgular doğrultusunda şüphelilerin, FETÖ/PDY’nin emniyet mahrem yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüklerinin değerlendirildiği bildirildi.
15 Adrese Eş Zamanlı Baskın
Soruşturma kapsamında elde edilen bilgiler üzerine ekipler, bu sabah İstanbul merkez olmak üzere Burdur ve Ordu’da toplam 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda 15 şüpheli gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü. Şüpheliler arasında aktif görevde bulunan kamu görevlileri ile daha önce görevinden ihraç edilen kişilerin de bulunduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.




