Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe Beko; Nick Calathes, Tyler Dorsey, Amine Noua, Nigel Hayes-Davis ve Sertaç Şanlı ilk 5’iyle başladı. Deplasman ekibinin ilk 5’i ise Cody Miller-McIntyre, Vanja Marinkovic, Daniel Diez, Matthew Costello ve Chima Moneke’den oluştu.

Ali Koç'tan Mehmet Sepil'e Başkan Yardımcılığı Teklifi Geldi Ali Koç'tan Mehmet Sepil'e Başkan Yardımcılığı Teklifi Geldi

İki takım da karşılaşmaya hücumda etkili başladı. Fenerbahçe, Hayes-Davis ile etkili olurken, Baskonia ise Marinkovic’ten sayılar bulunca ilk 3 dakika sarı-lacivertli ekibin 10-9 üstünlüğüyle geçildi. Dorsey ve Noua’nın sayılarıyla hücumda skor üretmeye devam eden Fenerbahçe, periyodun son 3 dakikasına 21-16 önde girdi. Periyodun kalan bölümünde İspanya ekibi, kenardan gelen oyuncuları Kotsar ve Moneke’den bulduğu sayılarla tekrar dengeyi sağladı. Periyodun son saniyesinde Baskonia, Miller-McIntyre’dan bulduğu sayıyla bu periyodu 32-34 önde tamamladı.

İkinci periyoda Sestina’nın skorer oyunuyla başlayan sarı-lacivertliler, mücadelenin ilk 13 dakikasında denediği 8 üç sayılık atışta da isabet buldu. Sarı-lacivertliler adına maçtaki ilk üç sayılık atışı ilk yarının bitimine 6.50 kala Wilbekin kaçırdı. Periyodun bitimine 5.22 kala Papagiannis ile pota altından sayı üreten Fenerbahçe, farkı 7’ye çıkararak rakibine molayı aldırdı: 47-40. Moladan 8-0’lık seriyle dönen İspanya ekibi, ilk yarının bitime 3.44 kala öne geçti: 47-48. Periyodun kalan bölümünü rakibinden daha iyi oynayan Fenerbahçe, ilk yarıyı 55-54 önde tamamladı.

Kaynak: DHA