Olayın ardından gözaltına alınan ambulans şoförü, “taksirle öldürme” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Kaza, 18 Nisan Cumartesi günü saat 22.15 civarında Atikali Mahallesi’nde bulunan Darüşşafaka Caddesi üzerinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, 26 yaşındaki T.K.’nın kullandığı ambulans ile 56 yaşındaki B.R.F.’nin yönetimindeki 34 YB 1863 plakalı motosiklet henüz belirlenemeyen bir nedenle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü ağır şekilde yaralandı.
Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı sürücü, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen B.R.F. kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaşanan bu acı olay, çevrede büyük üzüntüye neden oldu.
Kaza sonrasında ambulans sürücüsü T.K., polis ekipleri tarafından olay yerinde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheli, “taksirle öldürme” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
Öte yandan kazanın gerçekleştiği an, çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, ambulans ile motosikletin çarpışma anı ve sonrasında yaşanan hareketlilik yer aldı. Yetkililer, kazanın kesin nedeninin yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacağını belirtti.
Bu tür kazaların önüne geçilmesi için trafikte daha dikkatli olunması gerektiği vurgulanırken, özellikle acil durum araçlarının geçiş üstünlüğü konusunda sürücülerin daha duyarlı davranmasının önemine dikkat çekildi.
Kaynak: DHA