Zile Belediyesi'nden Kiraz Festivali Müjdesi Zile Belediyesi'nden Kiraz Festivali Müjdesi

1992-1996 yılları arasında Tokat'ta görev yapmış olan eski Valisi Mehmet Özgün'ün yaşamını yitirdi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Eski Valimiz Mehmet Özgün'ün vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verildi.

Mehmet Özgün Kimdir?

1939 yılında Denizli'de dünyaya gelen Mehmet Özgün, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra uzun yıllar devlet hizmetinde bulundu. Tavas ve Çivril'de kaymakamlık, Zonguldak ve Malatya'da vali yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunan Özgün, 1991 yılında Ağrı Valiliği'ne atandı. Kısa bir süre sonra, 1992 yılında Tokat Valiliği görevine başlayan Özgün, dört yıl boyunca bu görevi sürdürdü. 2004 yılında emekliye ayrılan Özgün, Ankara'da mütevazı bir hayat sürdürüyordu.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Reşadiye Kaymakam vekili iken maiyetinde çalıştığım eski Tokat Valilerimizden Sayın Mehmet Özgün’e Allah'tan rahmet, ailesine sabır dilerim." diyerek duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)