Beşiktaş'ta Zincirleme Kaza: 7 Araç Karıştı, Yaralılar Var Beşiktaş'ta Zincirleme Kaza: 7 Araç Karıştı, Yaralılar Var

Olayın geçmişi, eski nişanlı Meryem M.'nin evine balkon yoluyla giren Sefa Candan ile Meryem M.'nin kardeşleri Muhammet ve Beyazıt Bestami Ay arasındaki tartışmayla başlamıştı. Bu tartışma, sokakta büyüyerek kavgaya dönüşmüş, Sefa Candan ise kardeşlere bıçakla saldırarak olay yerinden kaçmıştı. Beyazıt Bestami Ay, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

'PİŞMANIM, AİLEDEN ÖZÜR DİLERİM'

Sefa Candan, olay sonrası Ankara'da yakalanmış ve tutuklanmıştı. Duruşma sırasında Candan, "Pişmanım, aileden özür dilerim" şeklinde ifadelerde bulunmuştu. Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Candan'a verilen müebbet hapis ve 10 yıl hapis cezası, kararın ardından Meryem Ay'ı derinden etkiledi.

KARAR SONRASI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Duruşmanın bitimi sonrasında Meryem Ay, oğlu Beyazıt Bestami Ay'ın fotoğrafı ile adliye koridorunda gözyaşı döktü. Acılı anne, duygusal bir şekilde şunları dile getirdi: "Sokağa bırakılmış timsah, sırtlan. Benim oğlum altın gibiydi. 8 ay önce, benim oğlumu öldürmeden önce de tutukluymuş. 11 sene yatmış. Benim oğlum kara topraktaysa, o da yatmasın. Onun annesi de huzurlu yatmasın. O sokaklarda her gün suç işlemiş. 39 tane dosyası var. Benim çocuklarımın bir tane bile dosyası yok. Bıçağı alıp, vuruyor düşüyor yine vuruyor."

Bu trajik olay, mahkeme kararının ardından ailenin yaşadığı derin acıyı bir kez daha vurguluyor.