Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 5’inci duruşmada, savcı mütalaasını açıklayarak her iki sanık için de ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep etti.
Fadim Temirhanoğulları (52), yöneticilik yaptığı Atapark Konutları’ndaki evinde, 3 ay uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi Savaş Temirhanoğulları tarafından sabaha karşı vurularak öldürüldü. Olay sırasında çiftin 15 yaşındaki kızları İ.T. evdeydi ve silah seslerini kabus sanarak yeniden uyudu. Sabah saatlerinde okul arkadaşının aramasıyla uyanan İ.T., annesini kanlar içinde buldu.
Suçüstü Yakalandılar
Cinayet sonrası kaçan Savaş Temirhanoğulları, arkadaşı Fikret İnal’ın aracıyla Korkuteli ilçesine gitti. Güvenlik kameraları sayesinde iz sürülerek ikili, saklandıkları yerde cinayet silahıyla birlikte yakalandı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mahkemede Gergin Anlar

Davanın 5. duruşmasında Savaş Temirhanoğulları’nın avukatları, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tekrar değerlendirilmesini ve maktulün tırnağında bulunan DNA’nın araştırılmasını talep etti. Savaş Temirhanoğulları ise duruşmada, “Ben burada boğazımı kesecektim. Cezaevi personeli şahit” diyerek duygu sömürüsüne başvurdu.
Fadim Temirhanoğulları'nın annesi Mediha Saçlı ise sanığın duygu sömürüsü yaptığını söyleyerek, “Barışmaya gelen insan güvenlikli kapıdan çıkar. Bu adam arka kapıdan çıkıyor. Kızımı planlayarak öldürdü. 3 torunum annesiz kaldı,” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.
Savcının Mütalaası
Cumhuriyet savcısı mütalaasında:
Savaş Temirhanoğulları için "kadına ve eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet,
Fikret İnal için ise "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası istedi.
Sanıkların Savunmaları
Sanık Fikret İnal, “Vicdanen suçlu değilim. Biz barışmaya gittik. Suçlu olsam kaçardım,” diyerek tahliyesini talep etti. Savaş Temirhanoğulları ise tasarlama suçlamasını reddetti ve “Eşimin ailesi yalan söylüyor” dedi.
Dernekten ve Aileden Açıklama
Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği Başkanı Av. Müjde Tozbey, verilen mütalaayı emsal niteliğinde değerlendirerek, “Fikret İnal müşterek fail olarak değerlendirildi. Sadece tetiği çeken değil, yanında olan da aynı şekilde sorumlu tutuldu. İndirim uygulanmamalı,” dedi.
Fadim Temirhanoğulları’nın annesi Mediha Saçlı ise isyan ederek, “9 kurşunla öldürdüler. Utanmadan ‘İstemeden oldu’ diyorlar. Kilitleri değiştirmişti ama arkadan anahtar kopyalamışlar. Torunumu da bizden uzaklaştırıyorlar,” sözleriyle adalet çağrısında bulundu.
Karar Bekleniyor
Mahkeme heyeti her iki sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Kararın bir sonraki celsede açıklanması bekleniyor.







