Şans eseri duvarı yıkılan binanın, yıkılan kısmında kimsenin olmaması büyük bir facianın önüne geçti. Kaza sonrası olay yerine gelen zabıta ve polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, saat 15.30 sıralarında Talatpaşa Mahallesi 1035. Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Akşemsettin Camii'nin minaresinde onarım ve güçlendirme için çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında şerefenin üst kısmının aşağıya indirildiği yere bir kaç metre kala minare düştü. Minare halatın çıkması üzerine petek ve külah kısmı bir binaya çarparak büyük bir gürültüyle zemine çakıldı. 5 katlı binanın üzerine devrilen minare, binanın 2 katında hasara neden oldu. Şans eseri binanın duvarı yıkılan kısmında kimsenin olmaması büyük bir facianın önüne geçti.

MİNARENİN DEVRİLME ANI KAMERADA

Minarenin devrilme anı ise aynı sokakta yer alan bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde minarenin devrildiği esnada yakınlarda bulanan vatandaşların kaçtığı görüldü. Olayı gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri güvenlik şeridi çekerek sokakta önlem aldı.

"YIKIM İÇİN GEREKLİ İZİNLER ALINMIŞTIR"

Ordu Ünye Tersanesi'nde Gemi Yangını Ordu Ünye Tersanesi'nde Gemi Yangını

Olayla ilgili konuşan yıkım sorumlusu Erdem Ekşioğlu, "Görmüş olduğunuz minaremiz, tüm raporları alınmış. Kendiliğinden yıkılmak üzereydi, minarenin temelinde sıkıntılar vardı. Minarenin yıkımı için gerekli izinler alınmıştır. Gerekli teçhizat ve ekipmanla beraber. Minaremizin ilk parçası olan 17 metrelik kısmını aldık, herhangi bir halat kopma veya buna benzer bir durum söz konusu değil. Minaremizi yere indirdik, tabanı zemine değdirip yatırdığımız esnada boğumdaki boşluktan kaynaklanıp, sadece bahçe katının penceresine zarar verdik. Herhangi bir can ve mal kaybı yok" dedi.

Çevre sakini Serdal Kayıcı, "1999'dan beri bu mahallede ikamet etmekteyim. O günün şartlarında biraz sıkıntılı, alt zemin etüdü yapılmadı galiba. Ona istinaden böyle sıkıntılar oldu. Minaremiz dikkatli bir şekilde yıkılıyor" diye konuştu.

Görgü tanığı Cihat Subak ise , "Güçlendirme çalışması yaparken yaşandı olay. Vinç operatörü minareyi devirdi ve binaya girdi" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA