Erbaa Erek Mesleki Ve Teknik Anadolulu Lisesi(Kız Meslek Lisesi) cerrahi maske üretimi konusunda kaliteyi ön planda tutuyor.

Erbaa Erek M.T.A.L. Müdürü Nusret Say “Erek Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi olarak en öncelikli hedefimiz; Üretim İçinde Eğitim felsefesi ile ülkemizin gelişimine Kaliteli ürün üreterek katma değer sağlamaktır. Bu sebeple Döner Sermaye kapsamında ilk iş olarak, pandemi döneminde maske üretimiyle hem piyasaya girelim, hem de ülkemizin salgına karşı verdiği mücadeleye katkı sağlayalım istedik.

“ÜRETİM İÇİNDE EĞİTİM”

Moda Tasarım ve El Sanatları bölümü öğrencilerimizin stajlarını fabrika ve iş yerlerinden çekerek okula aldık. Bu öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin emekleriyle; haftalık 10.000 adet maske üretiyoruz. Bir an önce salgının bitmesi için dua etmekle beraber, salgın devam ettiği sürece Kaliteli maske ile vatandaşlarımızı koronavirüsten korumaya devam edeceğiz. Erbaa esnaf ve kamu kurumlarından ricam ucuz diye hiçbir koruması olmayan kalitesiz toz maskeleri yerine gerçek koruyucu olan Erek Maskenin veya diğer kaliteli maskelerin kullanılması konusunda gerekli farkındalığın oluşmasına katkı sağlamalarıdır.” şeklinde konuştu.

Erek M.T.A.L.Teknik Md.Yrd. Mücahid Keklikçi de ürettikleri maskenin özelliklerini şu şekilde anlattı:

2 Aylık Evli Çift, Motosiklet Kazasında Yaralandı 2 Aylık Evli Çift, Motosiklet Kazasında Yaralandı

“Erek Maske 3 katlı MELTBLOWN özellikli, pamuklu 85 gr. Kumaş, burun telli, acıtmayan kaliteli kulak lastiği ile tam Anti Virüs maskedir.

Dış katman: Tozu ve havadaki nemi tutar.

Orta katman (Anti Virüs) Virüs ve Bakterileri süzer. Meltblown özelliği ile gerçek anti virüs bakteri tutucu burasıdır.

İç katman: Ağzınızdan çıkan havadaki su buharını tutar.

Okul Müdürü Say maskenin isim hikayesi ile ilgili de “Erbaa’nın eski ismi ve okulumuzun yeni ismi Erek olduğundan; hem Erbaa’mızı hem de okulumuzu temsilen ismini Erek Maske koyduk” dedi.

Editör: TE Bilişim