Kırıkkale'nin Karacalı Köyü'nde Cidde Başkonsolosluğu eski basın ataşesi Bahattin Akyön öncülüğünde yapımı tamamlanan İslami Değerler Külliyesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Caminin yapımına öncülük eden Cidde Başkonsolosluğu eski basın ataşesi Bahattin Akyön yaptığı konuşmada, "Allah'ın izniyle biz bir yola çıkmıştık. Bu yolculukta 2012 yılında yolumuz Mekke-i Mükerremeye düştü. Şu anda burada büyüklerimin de bulunduğu masada bir dua ettik. 'Ya Rabbi senin ismi şerifini semaya aksettirecek bir mescidin bir külliyenin yapılması için bize yardım eyle' diye ve biz o duanın tecelliyatı olarak bugün burada bu açılışı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.  

ERBAA'NIN GURURU GÜLER ZEHRA PELİT AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU! ERBAA'NIN GURURU GÜLER ZEHRA PELİT AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU!

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ise "Bugün bereketli ve mübarek bir gün. Türk milleti tarih sahnesindeki kutlu yürüyüşünde İslam ile müşerref olduktan sonra da hep sancaktar millet olarak mazlumun, masumun ve tüm insanlığın yanında olmuştur" ifadelerini kullandı.