Erbaa’da Sıcak Havalara Dikkat “Sıcak Hava, Beyin Kanaması Riskini Artırıyor" Erbaa’da Sıcak Havalara Dikkat “Sıcak Hava, Beyin Kanaması Riskini Artırıyor"

Haziran ayı sıcak sevmeyen vatandaşlar için kötü bir başlangıç yaptı. Afrika sıcakları ile beraber yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 8-9 derece üzerinde seyretmeye başladı. Bazı illerde mevsimin başında sıcaklık rekorları kırıldı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar ise güneşten kaçmak için ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştı.

Erbaa’da da sıcaklıklar, bu hafta mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Hafta başında Erbaa’da termometreler 30 derecenin üzerinde seyrederken 3 Haziran 2024 tarihinde Niksar ve Tokat’da ise termometreler 35 dereceleri gördü. Termometreler bugün de Erbaa’da ve Niksar’da 30 derece üstünü gösterdi. Meteoroloji uzmanları sıcaklıkların Cuma gününe kadar mevsim normallerinin 8-9 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haftalık hava tahmin raporunda hafta sonu ile birlikte Erbaa’da sıcaklıklar düşerken gök gürültülü sağanak yağışın da etkili olacağı ifade edildi. 

8 Haziran Cumartesi günü 30 derecenin altına düşen sıcaklıklarla beraber Erbaa’da Gök gürültülü Sağanak Yağış etkisini göstermeye başlayacak. Yağışlar, bir sonraki hafta da Erbaa’da belirli bölgelerde etkisini sürdürmeye devam edecek.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)