Türkiye’de alanında bir ilk olan örnek proje Özel Eğitim Kampüsü’nde çalışmaların devam ettiğini belirten Tokat Valisi Ozan Balcı, 4 ilçeye daha özel eğitim anaokulu kazandırıldığını söyledi. Vali Balcı, "Özel Eğitim Kampüsünde, hafif, orta ve ağır engelli çocuklarımız için hem anaokulu, ilkokul ve ortaokul hem de özel eğitim meslek ve uygulama okulu kazandırıyoruz. Bu anlamda Türkiye'deki ilk kampüs burası olacak. Onun için çok kıymetli. Buradaki bir çocuk için devlet her türlü hizmetini seferber ediyor. Tokat için de önemli bir hizmet olacak bu kampüs. Bu kampüsümüzde engelli çocuklarımız, başka bir şehre gitmeden her türlü eğitimi alabilecek" dedi.

'ENGELLİLERİMİZİN DERTLERİNİ DERT EDİNİYORUZ'

Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (26.04.2024) Nöbetçi Eczaneler Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (26.04.2024) Nöbetçi Eczaneler

Engellilerin ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ve bu anlamda büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Balcı, "Kampüsümüzde çeşitli engelli gruplarından öğrencilerimiz eğitim alacak. Engellilerimizin ve ailelerinin dertlerini dert ediniyor, problemlerini anlıyoruz. Onlara destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her zaman onların yanındayız. Tokat merkeze 1 özel eğitim anaokulu, 1 özel eğitim ilkokulu, 1 özel eğitim ortaokulu, 1 özel eğitim iş okulu,  Erbaa’ya 1 özel eğitim uygulama okulu ve 1 özel eğitim anaokulu; Niksar, Zile ve Turhal ilçelerine de 1’er özel eğitim anaokulu kazandıracağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim