Erbaa’da Sıcak Havalara Dikkat “Sıcak Hava, Beyin Kanaması Riskini Artırıyor" Erbaa’da Sıcak Havalara Dikkat “Sıcak Hava, Beyin Kanaması Riskini Artırıyor"

Erbaa’nın gizli kalmış güzelliklerinden Kirlik Yaylası, doğa ile baş başa kalmak isteyen kamp severler için mükemmel bir seçenek. Gürgen ağaçları ve temiz serin havasıyla huzur veren atmosferinde kamp yapmanın tadını çıkarın.

Erbaa, sanayi, tarım ve hayvancılık açısından önemli bir şehir olmasının yanı sıra turistik potansiyeliyle de dikkat çekiyor. Son yıllarda özellikle Karadeniz turu güzergâhında bulunması nedeniyle Erbaa, giderek daha fazla gezginin rotasına eklenmeye başlandı. Erbaa’nın kuzeyinde Karadeniz'in güzel şehirleri Samsun ve Ordu, doğusunda Sivas ve batısında Amasya gibi tarihi şehirlerle komşu olması, ziyaretçi sayısını her geçen gün artırıyor.

Her ne kadar Erbaa iç turizmde henüz çok tanınmamış olsa da, gezilip görülecek ve kamp yapılacak birçok alan bulunuyor. Tarihi zenginlikleriyle dikkat çeken Erbaa’da Düden Gölü, Kirlik Yaylacı, Küçük Yayla, Ömer Paşa Camii, Tarihi taş köprü, Boğazkesen gibi etkileyici yerler bulunuyor. Yöresel lezzetleri ve zengin kültürü ile Erbaa, her mevsim ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kirlik Yaylası

Kirlik Yaylası, Erbaa ilçe merkezine ise 45 km mesafede yer alıyor. 1300 metre rakımda bulunan yaylaya ulaşım yalnızca özel araçlarla sağlanabiliyor. Yaylanın çevresinde çadır ve karavan kampı için son derece uygun alanlar mevcut. Karadeniz bölgesine yakın olması nedeniyle yaylada bir Karadeniz havası hissediliyor. Yaylanın etrafını saran orman bitki örtüsü, bol oksijen ve sessizliği ile Kirlik Yaylası, kamp severler ve günübirlik piknik yapmak isteyenler için ideal bir mekan.

Kirlik Yaylası, mis gibi temiz havasıyla doğa severlere adeta bir doğal terapi sunuyor. Orman içerisinde yer alan farklı trekking rotaları, doğa yürüyüşü tutkunlarına çeşitli alternatifler sunuyor. Yöre halkının da yoğun ilgi gösterdiği yaylaya özellikle Erbaa ve çevre ilçelerden hafta sonları piknikçiler akın ediyor. Daha sakin bir kamp deneyimi için hafta içi ziyaret etmek daha uygun olabilir.

Erbaa'nın bu saklı cennetinde doğa ile iç içe, huzur dolu bir kamp deneyimi yaşamak isteyenler için Çamiçi Yaylası mükemmel bir tercihtir.

Muhabir: Sabriye Er