Erbaa Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal buğday alımlarının son a ermesiyle sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi.
“İlçemiz ER-UN fabrika sahasında açık yığınlarda yapılan alımlar haftanın 6 bazen 7 günü yapılmış olup, bazen olumsuz hava koşullarından yağışlardan dolayı açık yığın alım yapılan, toprağın kurumaması alımlarda gecikmelere olumsuzluklara sebep oldu. Çiftçilerimiz bu süre içerisinde gerek bizlere gerekse TMO yetkililerine sitemde bulundular. Bizlerde gerekli açıklamayı sahada ve ziraat odamızda yaptık. Bu zor şartlarda alımlar geçen seneye göre iki katına çıkmış ve alım süresinde yaklaşık 14 bin ton üzerinde alımlar yapılmıştır.
Bu arada çiftçilerimizden ve kamuoyundan alımlarda yaşanan sıkıntıları, dertleri ve üreticilerimizin beklentilerini dile getirme noktasında üzerimize düşeni her daim yapmakta ve yapmaya da devam edeceğiz. Kendileri randevu alamayan yaklaşık 550 civarında üreticimize TMO başmüdürlüğü ile irtibata geçerek ziraat odası başkanlığı olarak randevularını alınmasına yardımcı olduk. 
Toprak Mahsulleri Ofisi geçici alım merkezinde sahada görev yapan alım eksperlerine, ambar memuruna, tartı memuruna ayrıca her aradığımızda ulaşabildiğimiz sorunları çözümü için emek sarf eden TMO Tokat İl Müdürü Doğan Güreli'ye,Samsun Başmüdürlüğü personeline ve Başmüdür Derya Şahinler'e gece gündüz mesai mefhumu ve hafta sonu tatilli gözetmeden özverili çalışmalarından dolayı çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz”dedi.

f6bac317-9bd0-421b-8282-e0a7af41490acc6256f8-d5d2-49e9-a116-b39bde56f22a

Reşadiye'deki Bentonit Yataklarının Volkanik Kökenli Olduğu Tespit Edildi Reşadiye'deki Bentonit Yataklarının Volkanik Kökenli Olduğu Tespit Edildi