Sıcak havaların son zamanlarda etkili olması fiyat düşüşlerinin yaşanmasında önemli rol oynadı.

Kurban bayramından önce sebze fiyatlarının düştüğünü söyleyen meyve satışı yapan esnaf Ali Tok” Şuanda sebze fiyatları çok uygun birazcık meyve pahalı ama yine de her şey çok güzel, birkaç gündür hareketlilik var. Bir kilo biberin 80 liradan 30-40 liraya kadar düşmesi bence çok güzel bir şey. Vatandaşa şunu söylemek istiyorum gelsinler alışveriş yapsınlar ürünler oldukça ucuz, bol çeşitlerimiz vardır” şeklinde konuştu.

Erbaa’da yetişen  sezonun sebze ve meyveleri Pazar tezgâhlarındaki yerini aldı. Yaz aylarına girmemizle beraber, ürün bollaşınca fiyatların da biraz düştüğünü belirten esnaflar satışların arttığını belirtiyor.

Tarım Ve Orman Bakanının Gelişi Ertelendi Tarım Ve Orman Bakanının Gelişi Ertelendi

Her hafta olduğu gibi bu hafta ’da kurulan Salı pazarında kalite ve cinsine göre bazı sebze ve meyve fiyatları ortalama fiyatları şu şekilde; domates 15 ile 20 lira arasında, kuru soğan 10 ile 15 lira arasında, patates 10 ile 15 lira arasında, kapya biber 40, salatalık 15, kabak 30, taze fasulye 50 ile 60lira arasında, patlıcan 20, ıspanak 20, salatalık 20, muz 40 marul 15 lira, limon kilo 20, karpuz kilo 25, çilek 35, taze sarımsak kilo 130, kavun tane 40, sivri biber 50, çarliston 25, nektarin 50, liradan tezgâhtaki yerlerini aldılar.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)