Erbaa Serendipçe Derneği üyeleri Ramazan Bayramı Arefe gününde  birkaç bakkala giderek Erbaa’da bakkallara veresiye borcu olan bazı vatandaşların borçlarını veresiye defterinden rasgele sayfa seçerek ödediler.

Hasta Taşıyan Ambulans Kaza Yaptı: 4 Yaralı Hasta Taşıyan Ambulans Kaza Yaptı: 4 Yaralı

Yaptıkları uygulama hakkında bilgi veren Serendipçe Derneği Başkanı Beyhan Şerbetçi “Ramazan ayı içerisinde Serendipçe Derneğimize hayırseverlerden gelen fitre ve zekat yardımları ile 20 bin lira tutarında zimem uygulaması yaparak vatandaşların veresiye defterinden borçlarını kapattık. Bu hayra aracı olduğumuz için çok mutluyuz. Ayrıca zimem uygulamasının yanı sıra Ramazan ayında  100 çoçuğumuza  bayramlık alarak sevindirdik. Ne kadar pandemi olsa bayramda dışarı çıkılmasa da çocuklar için bayramlıkların önemimi değerini biliyoruz. Bunların yanında 300 aileye kumanya dağıttık. Böyle bir organizasyonu yapmamıza Ramazan ayı içerisinde elimize gelen emanetleri bize ulaştırdıkları emanetlerle böyle bir hayra vesile olmamıza vesile olan herkese şahsım ve dernek üyelerim adına sonsuz teşekkürler. Mevlam hayırlarını kabul etsin inşallah” dedi.

Zimem Defteri uygulamasının yapıldığı mahalle bakkallarından Fatih Yeşersin “Allah hayır sahiplerinin hayırlarını kabul etsin. Borcu olanlar içinde durumu kötü olan, vatandaşımızın borcu kapatıldı esnaf olarak çok duygulandım” şeklinde konuştu.

Serendipçe Derneğinin Erbaa’da yaptığı zimem defteri uygulaması ile bakkallara borcu olan bazı vatandaşlar Ramazan Bayramına borçları ödenmiş olarak girdiler.

Editör: TE Bilişim