Erbaa’da Monta Yerleştirilen Düzenekle MTS Sınavında Kopya Çekmek İsterken Yakalandı Erbaa’da Monta Yerleştirilen Düzenekle MTS Sınavında Kopya Çekmek İsterken Yakalandı

Erbaa her geçen yıl birçok alanda gelişmesine rağmen kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayacak bir kütüphanenin yoksunluğunu yaşıyor. 
Erbaa’da hizmet veren kütüphaneler, fiziki koşullarının uygun olmayışı, kitap sayılarının ve çeşitliliğinin yetersiz olmasıyla dikkat çekiyor. 
Öğrencilerin ders çalışmak, araştırmalar yapmak ve kitap okumak için yoğunluklu olarak kullandığı Erbaa Belediyesi Ahmet Yenihan Kongre ve Kültür Merkezi binasında hizmet veren Şehir Kütüphanesi, yağmur yağdığında içeriyi su basması, mekanın kafe olarak hizmet vermek için tasarlandığından dolayı akustiğinin bir kütüphanenin olması gereken sessizliğe uygun olmaması ve yeteri kadar kaynak bulunamaması gibi sebeplerle CİMER şikayetlerine konu oluyor. Öğrenciler yaptıkları şikâyetlerde en çok mekanın gürültülü olması, öğrencilerle çalışanların aynı ortamı kullanması sebebiyle çalışanların seslerinin kendilerinin dikkatini dağıtması ve istedikleri kaynaklara ulaşmaları bakımından kütüphanenin yetersiz olması gibi sebepler yer alıyor. 
Kitap Tokat projesi ile adından söz ettiren ve kitabın başkenti Tokat sloganı ile gündem olan Tokat’ın, en büyük ilçesi Erbaa’da vatandaşların ve öğrencilerin kütüphaneden beklentilerinin karşılanamaması dikkat çekiyor. 
Geçmiş yıllarda özellikle kütüphaneler haftası etkinliklerinde idareciler ve siyasiler tarafından gündeme getirilen Erbaa’nın ihtiyaçlarını karşılayacak bir kütüphane yapılması fikir ve girişimlerinde ilerleme kaydedilmemiş olması öğrencilerin ve kitapseverlerin umutlarının azalmasına sebep oluyor.

Editör: TE Bilişim