Minik Hasan, ekiplerin ve çilingirin müdahalesiyle kurtarıldı. Olay, Erbaa D-100 karayolu üzerinde bulunan bir petrol istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Van’dan İstanbul istikametine seyir halinde olan aile, Erbaa’daki bir akaryakıt istasyonunda mola verdi. Ailenin araç dışında bulunduğu esnada minibüsün kapılarının henüz belirlenemeyen bir nedenle kilitlenmesi sonucu 3 yaşlarındaki Hasan araç içerisinde kilitli kaldı.
AİLESİNİN ÇABALARI YETERSİZ KALDI, 112 KRİZ MERKEZİNE İHBAR EDİLDİ
Ailenin dışarıdan kapıları açma ve küçük çocuklarına kapıyı açtırma uğraşları sonuç vermedi. Araç içerisinde tek başına kalan ve korkudan ağlamaya başlayan minik Hasan’ı gören aile, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

ÇİLİNGİR MÜDAHALESİYLE AİLESİNE KAVUŞTU
İhbar üzerine kısa sürede olay yerine Erbaa Belediyesi kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gözetiminde adrese çağrılan çilingir tarafından yapılan titiz çalışmayla minibüsün kapısı açıldı. Sağlık durumu iyi olan minik Hasan, araçtan çıkarılarak ailesine teslim edildi. Yaşadığı kısa süreli korkunun ardından ailesine sarılan Hasan’ın mutluluğu gözlerinden okundu.




