Erbaa, Gökal Kasabasında hasadı başlayan Madımak, doğada yaban otlarının arasından elle itina ile seçilerek tek tek toplanıyor. Erbaa’da baharın gelmesiyle Erbaalılar madımak hasadı için doğaya akın etti. Doğada kendiliğinden yetişen ve çeşitli yemekleri yapılan Madımak, elle yabanı otların arasından itina ile seçilerek tek tek toplanıyor. Hasadı çok güç ve zahmetli olsa da bu lezzetten vazgeçmiyor. Bıçak yardımıyla bir günde yaklaşık 5 kilogram Madımak toplayabilen kadınlar, yaz aylarında topladıkları madımakları kurutarak kışa hazırlıyorlar.

Tadı dilden dile dolaşan Madımak için bir çok türkü yazıldı. Son derece sağlıklı olduğu düşünülen bitkinin başta kan şekerinin dengelenmesi olmak üzere vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiği için birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor.

Toplaması zor, tadı güzel

Erbaa'da Bugün (17.05.2024) Vefat Edenler Erbaa'da Bugün (17.05.2024) Vefat Edenler

Gökal Kasabasında Madımak toplamaya çıkan kadınlardan Esma Doğan, Madımağın tadının çok güzel olduğunu belirtip Madımak ile yapılan yemeklerin çok beğenildiğini söyledi. Doğan, “Madımağı bıçakla yerden tek tek topluyoruz, zor oluyor. Lezzeti çok güzel, herkes de çok seviyor zaten. 1 günde yaklaşık 4-5 kilo topluyoruz. Kasabada herkes topluyor. Kış aylarında sofralarımızdan eksik etmiyoruz” dedi.

Muhabir: Sabriye Er