Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, otogaz fiyatlarına 4 Ağustos 2026 Salı günü saat 00.01 itibarıyla 2 lira 45 kuruşluk artış uygulanması bekleniyor.
Gece yarısından sonra yürürlüğe girmesi öngörülen fiyat güncellemesiyle birlikte Türkiye genelinde LPG kullanan milyonlarca sürücünün yakıt maliyetleri artacak. Yeni zam sonrası akaryakıt istasyonlarındaki pompa fiyatları da yeniden düzenlenecek.
Zam kararının devreye girmesinden önce birçok araç sahibinin depolarını mevcut fiyatlardan doldurmak için akaryakıt istasyonlarına yönelmesi bekleniyor. Uzmanlar, dağıtım şirketleri ve bölgesel maliyetler nedeniyle şehirler arasında pompa fiyatlarında küçük farklılıklar yaşanabileceğini belirtiyor.
Akaryakıt piyasasında yaşanan fiyat hareketliliğinin önümüzdeki günlerde de yakından takip edilmesi beklenirken, LPG kullanıcıları ise yeni fiyat tarifesinin gece yarısından itibaren pompaya yansımasını bekliyor.





