Erbaa’da ev kiralarına enflasyonun üzerinde artış yapılıyor. Devletin uygulamaya koyduğu %25’den fazla zam yapılamaz kanun maddesi yine yazılı olarak kaldı. Ev sahipleri %50’i geçen zamlar yapıyor. Kiralık ev arayanlar ev bulamıyor, buldukları evlerde aile kazancına uygun olmuyor. Bu duruma acil müdahale edilmezse kış ayları gelmeden ağır sosyal sorunlar yaşanacağı görülüyor. Asgari 1.000 Türk Lirasından başlayan konut kiraları, 4 Bin Türk lirasına kadar çıkabiliyor.

Erbaa Ev Krizi Nasıl Başladı?

-Pandemi sonrasında büyük şehirlerden Erbaa’ya geri dönüşlerin olması

-Organize Sanayinin gelişmesiyle birlikte Erbaa’nın göç alması,

-Organize Sanayide yer alan Fabrikaların başta İstanbul olmak üzere birçok ilden personel getirmesi   

-İnşaat Maliyetlerinin artması sonucu Müttehitlerin çok az sayıda konut yapması

-Üniversite Öğrenci sayısının artması ve öğrenci yurtlarının yetersizliği nedeniyle öğrencilerin ev kiralaması

-Evliliklerin artması

Ak Parti Başkan Adayı Çetin “Erbaa’da Otopark Sorunu Kalmayacak” Ak Parti Başkan Adayı Çetin “Erbaa’da Otopark Sorunu Kalmayacak”

Konut Krizi Daha da Büyüyecek

Özellikle yeni açılan bölümlerin bu sene öğrenci almasıyla birlikte öğrenci sayısı artış gösterecek. Öğrenci yurtlarının kapasitelerinin düşük olmasıyla birlikte öğrenciler kiralık evlere yönelecek ve konut ihtiyacı çok daha fazla artacak. OSB ikinci etap yapılmasıyla, yeni istihdam alanları oluşacak Erbaa yine göç alamaya devam edecek ve konut krizi daha da derinleşecek. Gelecek 20 yılın yatırım programına göre gerek OSB alanıyla gerek Üniversite öğrenci sayısına göre çalışmanın planlı şekilde yapılması gerekiyor. Sorunun çözümü ise TOKİ’de gizli.  TOKİ acil olarak en az 1.000 daireden oluşan 2. Etap TOKİ Konutlarına başlaması gerekiyor. Ayrıca öğrenciler için KYK Yurtlarının sayısının arttırılması ve belediyenin yeni imar alanları açması gerekmektedir.

Editör: TE Bilişim