Otomobilin Çarptığı Motosikletteki 1 Kişi Yaralandı Otomobilin Çarptığı Motosikletteki 1 Kişi Yaralandı

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Erbaa İlçe Müftüsü Bekir Ertürk, Muharrem ayının aşura ile birlik ve beraberlik simgesi olduğunu belirterek Kerbela olayından ders çıkarılması gerektiğini söyleyerek sözü Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri İhsan Ünlü’ye bıraktı.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri İhsan Ünlü, Erbaa İlçe Müftüsü Bekir Ertürk, Erbaa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sönmez , Kurum Müdürleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Başkanlık Müşaviri İhsan Ünlü: "Aşure aşındaki farklı nimetlerin kaynaşarak ortak bir tada dönüşmesi gibi, milletimiz de asırlardır birlikte yaşama ahlakının gereği olarak sevinci ve kederi, nimeti ve külfeti, muhabbeti ve meşakkati paylaşmıştır. Muharrem ayı aynı zamanda hepimizin ortak acısı, tarihimizin yürek yarası olan Kerbela olayının yaşandığı aydır. Rabbim yeni Kerbelaların yaşanmaması için bizlere gayret etmeyi, Kerbela gibi olaylardan dersler çıkarmayı nasip etsin inşallah. Maalesef günümüz dünyasında Müslümanlar, sömürü zihniyetlerin oyunlarına gelmekte ve birbirlerine girmektedir. Eğer yeteri kadar ders alamazsak Allah muhafaza yine Kerbelalar yaşarız. Kerbela bizler için çok mühim bir olaydır. Bunu anlatmaya, anlamaya ne saatler ne konferanslar yeterli olabilir. Mübarek Muharrem ayı bizler için birçok hayırlı olayların gerçekleştiği, aynı zamanda Efendimizin torunu Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının orantısız, elim bir şekilde şehit edildiği Kerbela hadisesinin gerçekleştiği aydır. Kerbela’yı anarken aynı zamanda anlamak gerekir, Kerbela'ya yaşandı, geçmişte kaldı gibi söylemlerin yanı sıra  kendimizi zincirlere vuralım gibi cümlelerle ifrat ve tefrite düşmemeliyiz. Tam bir denge noktasında Kerbela olayını hakkıyla anlamalıyız” dedi."
Program, Erbaa Müftüsü Bekir Ertürk tarafından Başkanlık Müşaviri İhsan Ünlü’ye plaket verilmesinin ardından sona erdi.

IMG_8675IMG_8670IMG_8661IMG_8656IMG_8654