Amasya OBM’nin sorumluluk bölgesinde olası yangın durumlarında kullanabileceği 49 Havuz ve Gölet bulunuyor. Bu kapsamda 2023 yılı programında bulunan Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü Dokuzçam Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde yapılan Orman Yangını Havuzu tamamlandı.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü  tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi: “ Erbaa orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde 3 adet havuz ve gölet bulunmaktadır. Orman Yangınlarına müdahaleye yönelik olarak Stratejik noktaya inşa edilen, yangın söndürme çalışmalarında su ikmali için kullanılması planlanan havuz 10 X 10 eninde, 3,5 metre yüksekliğinde ve 350 metreküplük su hacmine sahiptir. Denetim ve incelemeler yapılıp gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra Yangın havuzu hizmete alındı.

Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)

Karakılçık Buğdayı: Değerini Bulan Atalık Tahılımız Karakılçık Buğdayı: Değerini Bulan Atalık Tahılımız

Vatandaşlarımızı Uyarıyor Ve Bilgilendiriliyoruz

 Havuz ve göletlerin yakınlarında bulunan yerleşim birimlerinde ilanlar dağıtıyor etrafı çevrili olan havuz ve göletlere yaklaşmamaları konusunda vatandaşları bilgilendiriliyoruz. Yangın havuz ve göletlerin tamamının bakım ve temizlikleri düzenli bir şekilde yapılıyor. Can ve mal güvenliğini koruma maksatlı çevresini tel ihatalarla çeviriyor içerisine girmenin yasak olduğunu belirtir uyarı ve ikaz levhaları asıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Şaban Konyar