Açılışa Anayasa Komisyon Başkanı, Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Ak Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, Erbaa İlçe Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ak Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Samsun Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Ediz, Ak Parti Erbaa İlçe Başkanı Oğuzhan Önal, CHP Erbaa İlçe Başkanı Adil Konuk, Karayaka Belediye Başkanı Mehmet Başar, İlçe protokolü, Sivil Toplum Örgüt Başkanları, vatandaşlar ve veliler katıldı.

Açılış konuşmasında Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mesut Ünal “ Son 15 yılda Özel Eğitim adına çok büyük adımlar atıldı. Özellikle biz Erbaa Özel Eğitim Okulu olarak farklı okulların alt katlarında zemin katlarında yâda boşalan köy okullarının değerlendirilmesi amacıyla, Eğitim Öğretim sürdürdük. Ve nihayet 2021 yılında bu okulumuzun temeli atıldı. Bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede okulumuz tamamlandı. Eğitim öğretime başladık. Daha kaliteli ve daha düzgün bir ortamda eğitim vermekteyiz. Bu süreçte bu güzel hizmetin bize getirilmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, il, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize eğemi geçen herkese teşekkür ediyorum. Aynı şekilde bu öğrencilere bu yetmez daha iyisini layıktır anlayışıyla Fatih Başara kardeşimiz buradaki resim atölyemizi, Müzik sınıfımızı, sığınak olarak kullandığımız boş bir alanı spor salonu şeklinde dizayn edip bizlerin hizmetine sundu. Bizlerde bunları öğrencilerimiz için onların daha iyi eğitim alabilmeleri için şuanda kullanıyoruz. Bu vesile ile Fatih Başara ve ailesine şükranlarımı sunuyorum. Aynı şekilde merhume Dilek Başara kardeşimize rahmet diliyorum mekânı cennet olsun inşallah” 

Erbaa’da Nesli Tehlikede Olan Vaşak Kameralara Yansıdı Erbaa’da Nesli Tehlikede Olan Vaşak Kameralara Yansıdı

Okul Müdürü Mesut Ünal’ın konuşmasının ardından konuşma yapan Erbaa İlçe Kaymakamı İsmail Altan Demirayak “Bugün burada hayırsever Başara ailesinin desteği ile Özel Eğitim Uygulama Okulumuza bir resim atölyesi, müzik atölyesi ve spor salonu kazandırmış olmanın mutluluğunu memnuniyetini yaşamaktayız. Özel Eğitim Uygulama Okulunun 2022-2023 yılı itibarı ile ilçemizde faaliyetine başladı. Erbaa’mızda, Tokat’ımızda, Özel Eğitim anlamında, Milli Eğitim Bakanlığımız çok önemli ve değerli yatırımlar gerçekleştirdi. Burada Özel Eğitim Uygulama Okulumuz, Özel Eğitim Anaokulumuz bu bölgede bir eğitim kapısı oluşturmak suretiyle özel eğitim kapsamındaki çocuklarımızı, öğrencilerimizi yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu anlamda Tokat’ımıza çok değerli yatırımlarından dolayı müteşekkir olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Katkılarından dolayı başta Sayın Anayasa Komisyon Başkanımıza, değerli Milletvekillerimize şükranlarımızı arz ediyorum. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz spor salonu ve atölyelerimizde hakikaten buradaki, Özel Eğitim kapsamındaki çocuklarımızın gelişimleri için çok değerli ve önemli katkı sağlayacaktır. İnanıyoruzki buradaki Özel Eğitim kapsamındaki çocuklarımızda gelişimlerini tamamlama sürecinde fırsat eşitliğinden yararlanma anlamında önemli bir hizmete kavuşmuş olacaklar. Tabi bu hizmetler Merhume Dilek Başara’nın vasiyeti idi ve bunu Fatih Başara kardeşimiz yerine getirdiler. Bu vesile ile kendisine Allahtan Rahmet diliyoruz. Bu atölyelerimiz spor salonumuz ilçemize Tokat’ımıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen Başara Ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Kaymakam Demirayak’ın konuşmasının ardından Ak Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir şu ifadeler yer verdi. “ Bugün burada çok önemli bir açılışta hep beraber kıymetli Başara ailesine bu yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu okulun temeli 2021 yılında attığımız zaman ne kadar sürede biteceğini tahmin etmiyorduk ama 1 buçuk sene gibi bir sürede hızlı bir şekilde Erbaalı hemşehrilerimizin hizmetine açıldı. Ve bundan sonraki süreçte de Fatih kardeşimiz buradaki hizmetleri kıymetli Dilek Hanımın ruhuna tecelli eder inşallah Fatih Başara ve ailesine yapmış oldukları hizmetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan konuşmasında “Özel Eğitim Uygulama Oklumuza yapılan bu güzel hizmet öncelikle Allah hayırlı uğurlu etsin, merhume kardeşimizi rahmetle anıyorum ruhu şad, mekanı cennet olsun, Fatih bey kardeşime de bu hayırlı iş için, vasiyeti yerine getirdiği için kendisine teşekkür ediyorum rabbim daha güzel hayırlar daha büyük hizmetleri yapmayı nasip etsin bu vesile ile herkese çok teşekkür ediyor hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”  ifadelerini kullandı.

Tokat Milletvekili Mustafa Arslan’ın konuşmasının ardından Anayasa Komisyon Başkanı Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt konuşmasında “Bazen konuşmak için zor olan anlar vardır. Öncelikle Allah herkese Fatih gibi kardeş nasip etsin. Dilek hanım çok vefalı son derece hayırsever, sağlığında da öğrencilere burs vererek öğrencilere destek olmuştur. Herkeste iyiliği olan bir kardeşimizdi, Allah Gani Gani rahmet eylesin, bu vasiyetini de bana özellikle söylemişti. Fatih kardeşimizde bunu yerine getirdi. Dilek Kardeşimiz kanser hastalığı ile öbür dünyaya irtihal etti. Dünyada yaptığı güzel işleri Allah kabul etsin kardeşimizin de mekânını Cennet eylesin. Birde son zamanlarında Dilek kardeşimizin bedensel sıkıntıları da olduğu için özellikle böyle bir okulda, bu vasiyetini de çok anlamlı buluyorum. Mili Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürümüze Kaymakamımıza bu yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesile ile yapılan bu hizmet hayırlı uğurlu olsun, Allah Mübarek etsin Allah Dilek Kardeşimizin Mekânını Cennet eylesin” ifadeleri kullandı,

Konuşmaların ardından kurdele kesildi. Daha sonra Spor Salonu, Resim Atölyesi ve Müzik Atölyesi gezildi. Program hatıra fotoğrafı çekildikten sonra sona erdi.

IMG_9638IMG_9623IMG_9615IMG_9596IMG_9583IMG_9573IMG_9557IMG_9546IMG_9542IMG_9535IMG_9519IMG_9487IMG_9472