Dün saat 17.10 sıralarında ilçe genelinde başlayan ve kısa sürede etkisini artıran şiddetli yağış ile fırtına, bazı bölgelerde yerini dolu yağışına bıraktı. Ceviz büyüklüğüne varan dolu taneleri, bağlardaki ürünlerde ciddi zarara yol açtı.

Fotoğraf açıklaması yok.

Salkımlar Çatladı, Ürünler Yere Döküldü

Yağan dolunun ardından üzüm bağlarında yapılan ilk incelemelerde, salkımlardaki çok sayıda tanenin zedelendiği ve çatladığı görüldü. Yağışın şiddetiyle birlikte çok sayıda üzüm tanesi ve hatta bütün haldeki salkımlar yere döküldü.

Özellikle Bağpınar (Emeri) Köyü’nden gelen görüntüler, yaşanan tahribatın boyutunu gözler önüne serdi. Çekilen karelerde:

Doludan etkilenen hasarlı üzüm salkımları,

Toprağa saçılmış binlerce üzüm tanesi dikkat çekti.

Üretici Birliklerinden Uyarı: Bölgedeki üreticiler, çatlayan ve zarar gören üzümlerde mantar ve hastalık riskine karşı bakım çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirtiyor.

AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Barsbay'dan AK Parti Genel Merkezi'ne Ziyaret
AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Barsbay'dan AK Parti Genel Merkezi'ne Ziyaret
İçeriği Görüntüle

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, olumsuz hava koşullarından etkilenen bağlarda hasar tespit çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Kaynak: Bülten