Erbaa Belediyesi, Erbaa Kaymakamlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Dünya Orman Haftası kapsamında fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte bin fidan Şehit Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın için oluşturulan hatıra ormanı alanına dikildi. Programa Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Açık, Erbaa İlçe Emniyet Müdürü İrfan Yıldız, Orman İşletme Müdürü İlhan Yazıcı, ilçe protokolü ve öğrenciler katıldı.
Yapılan konuşmaların ardından ilçe protokolü ve öğrenciler tarafından bin çam fidanı toprakla buluşturuldu.   Bugün yapılan etkinliğe ek olarak İmbat Park ve Park Vadi Projelerinde 2 bin fidanın bu hafta dikimini gerçekleştireceklerini ifade eden Erbaa Belediye Başkanı “Bugün burada doğanın dengesine katkıda bulunacağız. Doğanın bir dengesi düzeni var. Buna da en büyük katkıyı yine ormanlarımız, ağaçlarımız vermekte. İnsanlık olarak tüketiyoruz, harcıyoruz bunu da bir şekilde onarmak lazım. Bu onarımı en güzel sağlayan da ağaçlarımız. Doğa olayları yaşıyoruz. Geçen hafta yine sel felaketi yaşadık depremin üzerine maalesef. Orada da ormanların ne kadar önemli olduğunu tutma kapasitesiyle, oksijen üretme kapasitesiyle ne kadar önemli olduğunu bir kez daha öğrenmiş olduk. Biz çok şanslıyız. Çok güzel bir bölgede her ağacın her bitkinin yetiştiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Elimizden geldiğince ağaç dikme faaliyetlerini sürdürüyoruz. Biz de hem İmbat Park Projemizde yine 1000’in üzerinde fidan dikimini yine Park Vadi Projemizde de 1000’in üzerinde fidan dikimini bu hafta içinde gerçekleştireceğiz. Erbaa’mızın doğasını, parklarımızın bahçelerimizin doğasını, temizliğini sağlamak amacıyla bu çalışmaları bitireceğiz.” dedi. 
Her yıl Erbaa’da 50 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydeden Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak ise “İlçemizin yüz ölçümünün 3’de 2’si ormanlarla kaplı. Dolayısıyla Erbaalılar olarak bizler çevresel değerlerin doğanın kıymetini çok iyi biliyoruz. Bilmekteyiz. Her yıl belediyemiz, orman işletmemiz, kaymakamlığımız ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yaklaşık 500 dekarlık bir alanda ortalama 50 bine yakın fidanımızı toprakla buluşturuyoruz. Bu yıl itibariyle de bu fidan dikim etkinliklerini sürdürmeye deva edeceğiz.” diye konuştu.

Ak Parti Başkan Adayı Çetin “Erbaa’da Otopark Sorunu Kalmayacak” Ak Parti Başkan Adayı Çetin “Erbaa’da Otopark Sorunu Kalmayacak”

Editör: TE Bilişim