LGS sınavı 04 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşecek. Birinci oturum yurt içi ve yurt dışında Türkiye saati ile 09.30'da, ikinci oturum 11.30'da başlayacak. 
NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK


Ortaokulların 8’nci sınıflarında okuyan 1 milyon 246 bin 429 Ebaa’da 1 bin 455 öğrenci yarın Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek. Sınav iki oturumdan oluşacak, sınav sonuçları 26 Haziran’da açıklanacak. Sınava girmeyen öğrenciler yerel yerleştirme ile liselere yerleştirilecek.


SINAVA GİRMEYEN ÖĞRENCİLER YEREL YERLEŞTİRME İLE YERLEŞTİRİLECEK

LGS merkezi sınavına, isteyen öğrenciler girecek. Sınava girmeyen öğrenciler de yerel yerleştirme ile liselere yerleştirilecek. Sınav giriş belgeleri, sınav günü öğrencinin sınava gireceği sırada hazır olacak. Öğrencilerin, sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az 2 kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmaları gerekiyor.

SINAV İKİ OTURUM ŞEKLİNDE GERÇEKLEŞECEK
Sınav, iki oturum halinde uygulanacak. Saat 09.30'da başlayacak sözel oturumda, öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. Saat 11.30'da başlayacak, matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltileceği sayısal oturumda ise öğrencilere 80 dakika süre verilecek. İki oturum arasındaki 45 dakikalık sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkabilecek, ihtiyaçlarını giderebilecek.

Erbaa'da Bugün (19.03.2024) Vefat Edenler Erbaa'da Bugün (19.03.2024) Vefat Edenler

SINAV KİTAPÇIKLARI OKULDAN ALINABİLECEK
Daha önceki senelerde olduğu gibi bu yıl da öğrenciler, sınav kitapçıklarını bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabilecek. Sınavın ardından yarın öğleden sonra, cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlanması bekleniyor.

SINAV SONUÇLARI 26 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK
Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi, posta yoluyla gönderilmeyecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak.