Etkinlikte öğrenci kayıt olarak yararlanmaları istenen üç önemli uygulama üzerinde durulmuştur. Bunlardan ilki, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan Uzaktan Eğitim Kapısı platformu, “Eğitim Her Yerde” sloganıyla kamuda bürokrasinin azaltılması, insan kaynağının verimli kullanımı, kamu personelinin eğitim ve gelişim faaliyetlerinin kalitesinin artırılması, kamu kaynaklarının etkin kullanılması ve Dijital Türkiye çalışmaları kapsamında hazırlanmıştır. Kamu personelinin eğitimlerinin zaman ve mekân sınırı olmaksızın devam etmesi, hizmetlerin kalitesinin ve verimliliğin arttırılması amacıyla Uzaktan Eğitim Kapısı 22 Nisan 2020 itibari ile yayına alınmıştır. Platform, ilk olarak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin yarı ve tam zamanlı çalışanları için kurum içi eğitimler kapsamında kullanılmaya başlanmıştır. Şu anda ise bu platform, "egitim.cbiko.gov.tr" internet adresinden tüm kamu kurum ve kuruluşu çalışanlarının hizmetine sunulmuştur.

İkinci olarak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hayata geçirilen “Söz Yetenekte” platformu ülkemizde mega projeleri yöneten kamu ve özel sektörden kurum ve kuruluşları genç yeteneklere tanıtmaktadır. Program, bu projelerde yer alan genç yetenekleri ytnk.tv üzerinden yapılan canlı yayınlar aracılığıyla üniversite öğrencileri ve mezunları ile buluşturmaktadır.

Üçüncü uygulama ise yetenekkapisi.org aracılığıyla öğrencilere yıl boyu  Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan Yetenek Kapısı (YEK); üniversite Kariyer Merkezlerinin kullanımına sunulan, üniversite öğrencileri ve mezunlarının, kamu ve özel sektör işverenleri ile zaman ve mekândan bağımsız olarak çevrimiçi iletişim kurmasını sağlayan kariyer platformudur. Bu platform aracılığıyla işverenler; iş, staj imkânları, eğitim programları gibi farklı kariyer fırsatlarını tüm öğrenci ve mezunlara ulaştırabilir, başvuru alabilir, değerlendirme yapabilir ve sistem üzerinden adaylara dönüş yapabilirler. Öğrenciler ise bu platformdan Kariyer Merkezleri ve işverenlerle doğrudan iletişim kurma imkânının yanı sıra gelecek kariyer planları için işverenler ve kariyer merkezleri tarafından sunulan hizmetlere çevrimiçi ortamda ulaşabilmektedirler.

Tanıtım etkinliğine Erbaa Yerleşkesi’nde bulunan okullardan Erbaa MYO Müdürü Öğr.Gör.Av. D. Yakut COŞKUN, Erbaa MYO Müdür Yard. Öğr.Gör. Tülay ÖZER, Erbaa Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Öğr.Gör. Mesut ARDIÇ, KARMER temsilcileri,  Öğretim Üye ve Görevlileri ile 1. sınıf öğrencilerinin katılımı ile etkinlik gerçekleştirilmiştir.

💃Tokat'ta Baba Kız Dansı: İşi Gücü Bıraktılar 1 Hafta Boyunca Bu Gösteriye Çalıştılar 💃Tokat'ta Baba Kız Dansı: İşi Gücü Bıraktılar 1 Hafta Boyunca Bu Gösteriye Çalıştılar

Editör: TE Bilişim