Ak Parti Başkan Adayı Çetin “Erbaa’da Otopark Sorunu Kalmayacak” Ak Parti Başkan Adayı Çetin “Erbaa’da Otopark Sorunu Kalmayacak”

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Erbaa Meslek Yüksekokulu Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapan Tülay Özer ve aynı okulda görevli eşi Hüseyin Özer’in koleksiyon ve çalışmalarını içeren sergi ve film gösterim etkinliği, 29 Ekim Cumartesi günü Ahmet Yenihan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında saat 11.00’de gerçekleştirilecek olan sergi açılışının ardından aynı mekânda saat 14.00’de “Paranın Sıcak Yüzü” isimli film gösterimi yapılacak.
Erbaa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen sergide, koleksiyona ait 53’ü banknot, 91’i madeni formda olmak üzere Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait toplam 144 adet orijinal para teşhir edilecek. 
Sultan Abdülmecid’ten günümüze kadar devam eden banknot ve madeni formdaki Türk paralarının tanıtım panolarıyla zenginleştirilen etkinlikte, günün anısına katılımcılardan bir bölümüne Türk Devletlerinin bayraklarının bulunduğu hatıra paralar da takdim edilecek.
Serginin ardından gösterilecek “Paranın Sıcak Yüzü” adlı filmde ise izleyicilere Lidya medeniyetinden başlamak üzere günümüze kadar paranın tarihi üzerine çeşitli bilgiler sunuluyor.

Editör: TE Bilişim