Saat 11.30’da Erbaa Kaymakamlığında tebriklerin kabul edilmesiyle başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması 11.45’te Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.

Erbaa Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programı Kaymakam Vekili Almus Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan ve Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl’ün halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Binbaşı Mustafa Açık yaptı.

İlçe Jandarma Binbaşı Mustafa Açık, günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında ağustos ayını zafer ayı olarak niteledi. Binbaşı Mustafa Açık konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şanlı Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 100. Yıldönümünü heyecan ve gururla kutlamanın kıvancı içerisindeyim. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal Kurtuluş Mücadelemizden zaferle çıktığımız Kurtuluş Savaşımızın en son ve en şanlı sayfasını oluşturan 30 Ağustos Zaferi, milletimizin omuz omuza ve yürek yüreğe verip kahraman ordusuyla kenetlendiğinde en ağır şartlarda bile hiçbir güce boyun eğmeyeceğini, egemenliği ve istiklali söz konusu olduğunda ise gücünü, inancını ve yeteneğini hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya kanıtlamıştır. 30 Ağustos Zaferi ölümüne vuruştuğumuz, emperyalizmi yendiğimiz, fedakarlığın, yiğitliğin, kahramanlığın şaha kalktığı, esaretin gittiği, bağımsızlığa ve özgürlüğe kavuştuğumuz, anadolunun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağının belgesi, ebedi bekamızın, hürriyet ve istikbalimizin ölümsüz abidesi olmuştur. Her safhası büyük bir ustalıkla planlanmış, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu muazzam harekatla Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri ve tatbik dehası Türk ordusunun, Türk Subay ve komuta heyetinin kuvvet ve kahramanlığının tarih sayfalarında asla unutulmayacağı yerini almış, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda temel taşı olmuş ve dünyadaki diğer esaret altındaki milletlere de örnek teşkil etmiştir. Tarihimizde zaferle özdeşleşen ay olarak nitelendirilen ağustos ayı içerisinde, 1071 yılında anadolunun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nde olduğu gibi 30 Ağustos Zaferi’nde de ordumuz, asil milletimizin temel karakteri olan ve hiçbir zaman ödün vermeyeceği bağımsızlığının ve ulusal vatanının topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bu kan yine aynı kandır. Bu ruh yine aynı ruhtur. Gücünü yüce Türk Milletinden alan kahraman Türk askeri içeride ve dışarıda milli birlik ve beraberliğimize kast edecek her türlü oluşum ve tehtite karşı kararlılıkla kanının son damlasına kadar karşı koymaya ve bu emaneti ilelebet korumaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bize bu büyük zaferi kazandıran büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere cumhuriyetimizin ölümsüz muhafızları aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anar, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunarım” dedi.

Kutlama programı şiirlerin okunmasının ardından geçit töreni ile son buldu.

Tokatlı Güçlü Kadınlar Derneği'nden Erbaa Belediyesi'ne Ziyaret Tokatlı Güçlü Kadınlar Derneği'nden Erbaa Belediyesi'ne Ziyaret

Editör: TE Bilişim