Erbaa Şehitler Mezarlığında başlayan program Erbaa Kaymakamlığı ve Erbaa Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene, Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkan Vekili Ali Canik, Jandarma Komutanı, Kıbrıs ve Güneydoğu Gazileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.

Tören, Erbaa şehitler mezarlığında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi belirtmek üzere Erbaa Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak şu ifadelere yer verdi: “Siz şehitlerimizin anneleri babaları, siz gazilerimizin Allah eksikliklerinizi göstermesin. Milletimizin mazisinde kahramanlık var. Kahramanlarımız sayesinde bu devletimiz baki kaldı. Ben hepinize teşekkür ediyorum, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun” dedi.
Daha sonra Kaymakam Dr. İsmail Altan Demirayak, Şehitlik Defterini imzaladı.
Şehit ailelerinin da katıldığı ziyarette, şehit mezarlığına karanfil bırakıldı. Şehitlerin ruhuna Erbaa Müftülüğü tarafından Kuran-ı Kerim okutuldu. 

Erbaa'da Bugün (28.03.2024) Vefat Edenler Erbaa'da Bugün (28.03.2024) Vefat Edenler

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN ANMA PROGRAMI İLE DEVAM ETTİ 

Şehitlikteki anma töreninin ardından etkinlikler Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Erbaa Yılmaz Kayalar Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı, '18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yılı programı', Ahmet Yenihan Kültür ve Kongre Merkezi Salonu'nda gerçekleşti.

Erbaa Yılmaz Kayalar Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programda duygusal anlar yaşandı. Etkinliklerin sonunda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yılı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi.

Editör: TE Bilişim