Erbaa'da Ailesinin Ulaşamadığı Çiftinin Kazada Öldüğü Ortaya Çıktı Erbaa'da Ailesinin Ulaşamadığı Çiftinin Kazada Öldüğü Ortaya Çıktı

Erbaa’da 31 Aralık 2020'de, Nakşiye-İbrahim Konyar çiftinin 3 çocuğundan biri olan Hanife Büşra Konyar, alışveriş dönüşü yol ortasında aniden yere yığılmıştı. Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Konyar'ın başına 'yorgun mermi' isabet ettiği ortaya çıktı. Ağır yaralanan Konyar, 6 gün sonra tedavi gördüğü hastanede henüz 17 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Olayın failini belirlemek için çalışma başlatan polis ekipleri, tüm imkânları seferber etmiş ve Mevlana Mahallesi Seyrantepe bölgesinde silahı ateşleyen kişiyi tespit etmişti. Gözaltına alınan şahsın babasına ait ruhsatlı tabancanın balistik incelemesinde de merminin silahtan ateşlendiği belirlendi. İlk ifadesinde havaya ateş ettiğini kabul eden şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp Çamlıbel T Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti.

TAHLİYE KARARINA TEPKİ GÖSTERİLMİŞTİ

Mahkeme heyeti, şahsı 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Şahsın pişmanlığı, yargılama sürecindeki davranışları, gözaltı ile tutuklulukta geçirdiği süreler ve verilen ceza miktarı dikkate alınarak yurt dışına çıkma yasağı ile şahıs tahliye edilmişti. Karar sonrasında Hanife Büşra Konyar'ın annesi Nakşiye Konyar ve Büşra Konyar'ın kız kardeşi Esma sinir krizi geçirdi. Konyar ailesini, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

MEVLİD OKUTULACAĞI DUYURULDU

Büşra’nın amcası aynı zamanda da gazeteci olan Şaban Konyar, yeğeni için Mevlid-i Şerif okutulacağını duyurdu. Duyuruda: “Hanife Büşra kızımızın ruhuna hediye edilmek üzere 17 Haziran 2022 tarihinde Cuma namazına müteakiben, evimizin önünde Mevlid-i Şerif okunacaktır. Sevenlerimize, tüm dost ve akrabalarımıza duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim