İnce, narin ve kendine has aroması ile damakta farklı bir tat bırakan bağ yaprağı, yurtiçi piyasaları yanı sıra yurt dışında da yoğun talep görüyor. 19 bin dekar alanda üretimi yapılan asma bağ yaprağı birçok aşamadan geçtikten sonra paketlenerek pazara sunuluyor. 2017 yılında “Erbaa narince bağ yaprağı” adıyla coğrafi işaret belgesi alınarak tescillendi.

23 Nisan'da Tokat'ta Vali Koltuğu Çocuklara Emanet 23 Nisan'da Tokat'ta Vali Koltuğu Çocuklara Emanet

Dünyanın en büyük uluslararası Gıda Fuarı Gulfood, 13-17 Şubat 2022 tarihlerinde Dubai’de düzenlenecek. 1987 senesinden itibaren her yıl düzenlenen fuar başlangıç tarihine kadar düzenleneceği online seminerlerle birlikte tüm dünyayı gıda konusunda tek merkezde topluyor. Erbaa yaprağında bu fuarda yerini alarak bu fuar Erbaa yaprağı dünyaya tanıtarak ihracat hacmini çok daha fazla attıracak.

Erbaa yaprağının ihracatı ile ilgili açıklama yapan Mis yaprak Şirket Yetkilisi Çetin Temiz; ‘’ Erbaa’da toplanan bağ yaprağı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Bu yıl bin 200 tona yakın ürünü işledik. 2 bin ton da ürün olsa yurt dışından ilgi var. Dubai’de düzenlenecek fuar çok önemli, dünya üzerinde gıda sektörünün  kalbi niteliğini taşıyor. Bu fuar sayesinde tüm dünya Erbaa yaprağını tanıyacak ve ihracatımız çok daha fazla olacak. O nedenle ilçemizin geleceği bağ yaprağında” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim