Erbaa TSO Başkanı Gökalp Coşkun yaptığı açıklamada şu ifadeleri yer verdi: “MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyin “ Yeni Yüzyılda 100 İl 1000 İlçeden oluşan idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür’’ sözü Erbaa TSO üyesi iş insanlarımızı ve tüccarlarımızı çok heyecanlandırmıştır.  5442 sayılı İl idare kanuna göre bir ilçenin il olabilmesi için 100bin nüfusa sahip olması mevcut il merkezine 30 km fazla mesafe olması gerekmektedir. Tokat ili ve içerisinde bu şartlara uyan tek ilçe Erbaa’dır.

Bir ilçenin il statüsüne kavuşması daha fazla iş fırsatı, yatırım büyüme ve gelişme demektir. Daha fazla kaynağın Belediye bütçesine gelmesi beraberinde daha güzel şehirleşme demektir.

BALLICA MAĞARASI’NDA BÜYÜK HAZİNE! BALLICA MAĞARASI’NDA BÜYÜK HAZİNE!

Kamu İdaresindeki il müdürlükleri ve il genel meclisinin Erbaa’ya gelmesi demektir.

Kabuğuna sığmayan girişimcilerimiz önünün kesilmesi ve bürokrasinin hızlanması ile sanayi şehri Erbaa demektir. Kelkit havzasındaki bereketli topraklardaki kadim şehirlerimiz Niksar, Reşadiye Başçiftlik, Taşova ve Gökal Kasabası ile 230 bin nüfuslu bir il olabiliriz.

Belediye Başkanlarımız, Siyasi Parti İlçe Başkanlarımız, STK Başkanlarımız ve ERDEF’e bağlı köy dernek başkanlarımız büyük İzmir, Samsun ve Ankara’da ki dernek başkanlarımızla “ERBAA İL OLMAK İSTİYOR” sloganı altında sesimizi duyurma zamanı gelmiştir. Erbaa’daki sanayici insanlarımızın temsilcisi olarak bu ateşi yakmaya hazırız. Tüm hemşerilerimizi yapılacak çalışmalar ve destek vermeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.