Erbaa’da yaz  sezonunun sebze ve meyveleri Pazar tezgâhlarındaki yerini almaya başladı. Yaz aylarıyla beraber, ürün bollaşınca fiyatların da biraz düştüğünü belirten esnaflar satışların arttığını belirtiyor.

Her hafta olduğu gibi bu hafta’da kurulan Cumartesi pazarında kalite ve cinsine göre bazı sebze ve meyve fiyatları ortalama fiyatları şu şekilde; domates 18 ile 35 lira arasında, kuru soğan 15 ile 20 lira arasında, patates 20 ile 25 lira arasında, kapya biber 50, salatalık 15, kabak 25, taze fasulye 55 ile 65 lira arasında, patlıcan 30, ıspanak 25, salatalık 25, muz 50 marul 15 lira, limon kilo 30, karpuz kilo 25, çilek 35, taze sarımsak kilo 150, kavun tane 40, sivri biber 50, çarliston 25, nektarin 50, liradan tezgâhtaki yerlerini aldılar.

Yöresel Tokat Tiridi Nasıl Yapılır? Yöresel Tokat Tiridi Nasıl Yapılır?

Erbaa'da her Cumartesi kurulan semt pazarında, işlerin önceki yıllara kıyasla daha iyi gittiğini belirten esnaflardan Celal Ataman, "İşler bu sene yavaş yavaş açılmaya başladı" diye konuştu.

Erbaa Cumartesi Pazarı'nda satılan sebze ve meyvelerin fiyatları oldukça makul seviyelerde. Vatandaşlar ihtiyaçlarına göre uygun ürünleri tercih edebiliyorlar. Özellikle yerli ve mevsimlik ürünlerin fiyatları ekonomik seviyelerde bulunuyor.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)