Vatandaşlar, salı pazarında Ramazan ayı alışverişi yapmak için gelirken, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da fiyatlar merak konusu oldu.
Fiyatların geçtiğimiz haftaya göre çok daha ucuz olduğu görüldü. Kurulan tezgâhların bu hafta daha çok alıcısı oldu. Çoğu üründe yaşanan düşüşler vatandaşı oldukça mutlu etti. Sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan düşüşlerde en çok dikkat çeken patates ve salatalık oldu. Kilosu 7 liraya düşen patates vatandaşlar tarafından en çok tercih edilenler arasında. Salatalık ise geçen hafta 30 lira iken bu hafta 15- 20 TL aralığına kadar düştü. 
Pazarda bu hafta birçok ürünün fiyatı düşüşteyken o iki sebzenin fiyatı vatandaşlara şoka soktu. Soğan ve biberin fiyatları bir hayli arttı. Soğanın kilosu 15 liradan satılmaya başlandı. Esnaflar soğanın bu kadar artışta olmasını ihracatından kaynaklı olduğunu belirtti. Soğanın şu anda çıkmadığını ama taze olarak çıkmaya başladığında soğanın fiyatında düşüş olacağını belirtti. Fiyatı dudak uçuklatan bir sebze de biber. Biberin kilosu ise 20 liradan satılmakta.  Yazın gelmesiyle beraber fiyatların daha da düşeceği belirten Pazar esnafı inşallah vatandaşlarımıza daha ucuz bir sebze meyve verebiliriz dedi.

Erbaa'ya Ceviz Büyüklüğünde Dolu Yağdı, Her Yer Beyaza Büründü! Erbaa'ya Ceviz Büyüklüğünde Dolu Yağdı, Her Yer Beyaza Büründü!

Editör: TE Bilişim