Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte Erbaa Cumartesi Pazarı son yılların en sakin günlerinden birini yaşıyor. Esnaf, müşteri çekebilmek için fiyatlarda ciddi indirime gitse de, eksi derecelerdeki hava sıcaklığı vatandaşın pazara çıkmasına engel oldu.

Mandalina 15, Yeşillikler 10 TL: "Bedavadan Biraz Pahalı"
Pazarda bu hafta fiyatlar adeta dip yaptı. Market fiyatlarının çok altında seyreden etiketler, görenleri şaşırttı:
Mandalina: 15 TL
Domates: 40 TL
Marul ve Maydanoz: 10 TL
Pazarcı esnaflarından Semih Tütüncü, fiyatların bu denli uygun olmasını "ürünün elde kalmaması ve vatandaşa destek" olarak açıklarken, düşük kar marjlarına rağmen tezgahların boş kalmasından dert yanıyor.

Soğuk Hava Alışverişe Engel Oldu
Alışılmışın dışındaki sakinlik, pazarın her zamanki kalabalık görüntüsünü arattı. Normal şartlarda iğne atsan yere düşmeyecek olan pazar yerinde, dondurucu soğuklar nedeniyle sadece çok az sayıda vatandaşın olduğu görüldü. Vatandaşlar, fiyatların çok cazip olduğunu ancak dışarıdaki soğuğun alışveriş yapmayı imkansız hale getirdiğini ifade ediyor.
Esnafın Soğukla ve Müşterisizlikle İmtihanı
Pazarın boş kalması, sabahın erken saatlerinde tezgah açan esnafı zor durumda bıraktı. Hem ürünlerini dondan korumaya çalışan hem de müşteri bekleyen Esnaf Semih Tütüncü; "Fiyatları aşağı çektik, mandalinayı 15 liraya veriyoruz, yeşillik 10 lira ama gelen yok. Soğuk hava insanları evine hapsetti," diyerek durumu özetledi.




