Erbaa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapılacak olan camii inşaatı betonu için butona basıldı. Programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Protokol konuşmaları ile başlayan programda, açılış konuşmasını yapan Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, ’’Bugün Erbaa’da Organize Sanayi Bölgemizin büyümesi ile birlikte ihtiyacı olan camii inşaatı için temel atma töreninde buluştuk. Buradan başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen bütün iş insanlarına halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Erbaa organize sanayiimiz kurulduğu ilk günden bugüne aynı heyecanla büyümeye devam ediyor. Erbaa’mız için bir hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

“ERBAA OSB’DE İSTİHDAM 15 BİN KİŞİYE KADAR ÇIKACAK”

Açılışta konuşma yapan Erbaa Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak ise “Erbaa için çok hayırlı bir hizmeti gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Erbaa Organize Sanayi bölgemizin camiisin temel atma töreninin memnuniyetini ve kıvancını yaşıyoruz. Bugün temelini atacağımız camii inşaatında katkıda bulunan emek veren vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Erbaa Organize Sanayimiz şuanda 24 aktif fabrika ile 6 Bin’e yakın istihdamı ile Tokat’ın en hızlı büyüyen sanayi ilçesidir. Sayın Valimizin öncülüğünde ikinci etapta yaklaşık 330 dönümlük alanda imar çalışmaları tamamlanmış ve oradaki sanayi parsellerimiz tamamlanmış olup tahsise hazır olup Mayıs ayı içerisinde bu tahsiller tamamlandığında önümüzdeki dönem içerisinde orta vadede gerçekleşecek. Erbaa Organize Sanayi Bölgesindeki işçi istihdamı 15 Bine kadar çıkacak.  Hali hazırda birinci etabımızda 12’ye yakın inşaat ruhsatımızda ruhsat almış fabrikamız bulunmaktadır. İlerleyen dönemde birinci etap sanayi bölgemizde 32 ‘ye yakın sanayi firmamız olacaktır. Erbaa Organize sanayimizdeki istihdam gün geçtikçe katlanmasını hedefliyoruz. Yatırımların yaygın bir şekilde ilçemize kazandırılmasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın Tokat’ımıza uygulamış olduğu yatırım teşvik politikalarının finans desteklerinin çok önemli katkısı olmuştur. Bu potansiyel ile birlikte Erbaa Organize Sanayi Bölgesi bölgenin parlayan yıldızı olacaktır” dedi.

Tokat'ta Trafik Kazaları KGYS Kameralarına Yansıdı Tokat'ta Trafik Kazaları KGYS Kameralarına Yansıdı

Törende konuşma yapan  Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı ise,” Öncelikle buradan böyle bir girişimde bulunan Erbaa Camii yaptırma ve yaşatma derneği üyelerine teşekkür ediyorum. Hayır severlerimizin Erbaa için Organize sanayi bölgesine yaptıracağı camiinin temel atma töreninde sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Tokat’ımıza, Erbaa’mıza, Erbaa Organize Sanayi bölgesinde çalışan bütün emekçi kardeşlerime hayırlı olsun. Erbaa sadece Tokat’ın değil Türkiye’nin bir kıymetidir. Çalışkan vatanperver fedakâr insanları ile ekmeğini topraktan çıkartan insanları ile kıymetlidir. Doğası ve iklim şartları ile Erbaa saklı bir cennet. Amacımız ilçemizin halkımızın huzuruna, refahına, zenginliğine nasıl katkı sağlayabiliriz. Çabamız bu. Erbaa’da çok güzel işler, projeler gerçekleştiriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim